Ässäkansa sai iloa, valoa ja hauskuutta synkän alun jälkeen

17.9. 21:11

”Kauden alku on ihan älyttömän tärkeä.”

Ässien päävalmentaja Karri Kivi muistutti Kurvi ulvoo -podcastissa siitä, minkä jokainen porilainen kiekkokannattaja tiesi. Yhtä hyvin sen piti olla Ässien pelaajien tiedossa. Kauden ensimmäisten ottelujen merkitys oli erityisen suuri, kun Ässät lähti palauttamaan mainettaan fiaskokauden jälkeen.

Ässien leirissä puhuttiin jopa Patavalasta, ettei viime kauden räpellys toistu enää ikinä.

Ja kuinka sitten kävikään. Kaksi vieraspeliä, kaksi selkäsaunaa ja kaksi puhditonta suoritusta. Ei voi puhua ylilatauksesta eikä yliyrittämisestä, kun merkkejä ei ollut oikein kummastakaan.

Ei todellakaan parasta markkinointia lauantain kotiavaukselle ja uskottavuuden palauttamiselle.

En voi olla miettimättä, kuinka monta sataa katsojaa surkea kauden alku vei lauantain kotiavaukselta. Ilmassa oli jo orastavaa buumia, kun harjoituskausi sujui lupaavasti ja uudet hankinnat vaikuttivat niin paperilla kuin joukkueen sisältä kantautuneiden puheiden valossakin lähestulkoon täydellisiltä nappihankinnoilta. Kansa oli heräämässä, toivonkipinä oli sytytetty.

Paikalle JYP-peliin tuli surkeasta alusta huolimatta kelvollinen määrä katsojia (3 687). Ja mikä parasta, lauantai-illan tunnelma teki paluun Isoonmäkeen.

Harjoituskauden, eikä sen enempää ensimmäisen liigaviikon tuloksiin kannata tuijottaa liikaa. Nyt se älyttömän tärkeäksi koettu kauden alku on menetetty, mutta JYP-voitto paikkasi paljon ja runkosarjaa on jäljellä vielä 57 ottelua.

Pitää muistaa, että Pata kohtasi heti kärkeen kaksi viime kauden mitalistia, jotka pääsivät kovien CHL-peliensä ansiosta Liigaan paljon valmiimpana kuin Ässät.

On eri asia voittaa minipeli Pitsiturnauksessa kuin käydä kohtaamassa Keski-Euroopan huippujoukkueita liigakauden alla. Valmius kauden alkuun oli eri tasoa.

Lauantain kasvojenpesusta huolimatta pitää heittää pieni epäilyksen varjo uusista pelaajista Will Graberin harteille. ECHL:n pistelinko on vaikuttanut odotuksia heppoisammalta pelaajalta kotimaiseen kamppailu- ja luisteluliigaamme. Dominic Turgeon vaikuttaa rajatapaukselta.

Kyse voi olla sopeutumisesta. He tarvitsevat aikaa tottua eurooppalaiseen peliin, mutta hiekka juoksee tiimalasissa. Odotteluun ei ole loputtomasti aikaa, kun päämääränä on tehdä uutta nousua.

Ässille tärkeää on voittotilin avautuminen ja täydellinen onnistuminen kotijäällä. Kotiavaus ainakin antoi viitteitä siitä, että yleisölle voi olla tarjolla tällä kaudella myös iloa, valoa ja vähän hauskuuttakin.

Lue lisää: Ässien voitonjuhlissa nautittiin varakapteenin Saksan-tuliaisista – Katsomosta kaukaloon päässyt nuorisokaksikko auttoi joukkuetta heräämään kauteen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut