Oikeus määräsi Teemu Selänteen yhtiöt maksamaan Ari Mennanderille 63 000 euroa

Yrittäjänä ja tietokirjailijana työskentelevän Ari Mennanderin yhtiö vaati Teemu Selänteeltä kaikkiaan liki 255 000 euroa.

Teemu Selänne ja kirjan kirjoittaja Ari Mennander Teemu-kirjan julkistamistilaisuudessa 18. syyskuuta 2014.

14.9. 11:56

Media-alan yrittäjä, tietokirjalija Ari Mennanderin korvauskanne jääkiekkoilija Teemu Selännettä vastaan suli käräjäoikeudessa.

Mennander vaati Selänteen yhtiöiltä yhteensä liki 255 000 euroa, josta Helsingin käräjäoikeus hyväksyi reilut 63 000 euroa.

Mennander katsoi tehneensä yhtiönsä Mennu Productionsin kautta hankkeissa työtä Selänteen TS Holding ja TS Promotion -yhtiöille, ja jääneensä vaille hänelle kuuluvia korvauksia.

Riita koski muun muassa Selänteen englanninkielisen elämäkerran toimittamista, konsultointia Selänteen Jokereiden hallintoon liittymiseksi, opetusministeriön kanssa kaavailtua "Teemun liikuntahaastetta", Selänne-akatemiaa ja varhaiskasvatukseen liittyvää yhteistyötä.

Selänteen puolustus vaati oikeudessa Mennanderin korvauskanteen hylkäämistä. Sen mukaan tilattu tai sovittu yhteistyö ei ollut niin laajaa kuin Mennander kanteessaan esitti.

Puolustuksen mukaan Mennanderille oli huomautettu tästä liikuntahaastehankkeen aikana. Puolustus katsoi, että osa saatavista on vanhentunut.

Käräjäoikeus päätyi hylkäämään Mennanderin kanteen suurelta osin. Se hyväksyi korvausvaatimukset ainoastaan Jokereiden, liikuntahaasteen ja Selänne-akatemian osalta.

Oikeuden mukaan Mennanderilta oli näissä hankkeissa jäänyt saamatta korvauksia, joihin hän olisi ollut oikeutettu.

Mennander tuomittiin kesäkuussa 2020 törkeistä talousrikoksista puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan Mennander oli muun muassa salannut maksukyvyttömyytensä ja erehdyttänyt eri tahoja antamaan hänelle lainoja yhteensä runsaan 200  000 euron edestä. Hän ei kyennyt maksamaan lainoja takaisin.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2011–2016. Mennander myönsi rikokset, joista hänet tuomittiin oikeudessa. Tuomio on lainvoimainen.

Mennanderin mukaan hänen talousrikostensa taustalla oli velkaantuminen, joka johtui Selänteen elämäkerrasta saamatta jääneistä tuloista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut