Naisleijonat konttasi kaikkien aikojen heikoimpaan arvokilpailusijoitukseensa ja MM-kilpailujen B-tasolohkoon

Suomen jääkiekkonaiset hävisivät Japanille voittolaukauskilpailussa katastrofaalisen kisaurakan päätteeksi.

Michelle Karvinen onnistui maalinteossa Japania vastaan, mutta se hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

4.9. 15:01

Frederikshavn/Herning

Helmikuussa olympialaisten puolivälierässä 7–1, elokuussa MM-kilpailujen alkusarjassa 9–3 ja syyskuussa MM-kilpailujen sijoitusottelussa 0–1.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen alakulo kiteytyi sunnuntaina sijoitusottelussa Japania vastaan. Väkinäisen puurtamisen jälkeen Naisleijonat hävisi voittolaukauskilpailun päätteeksi Japanille ja jäi kuudenneksi Tanskassa pelatuissa MM-kilpailuissa.

Sijoitus on Suomen naisten arvokisahistorian heikoin.

Japani varmisti pääsyn A-tasolohkoon ensi vuoden MM-kilpailuissa ja sysäsi Suomen B-tasolohkoon, jossa ei ole tarjolla automaattisia puolivälieräpaikkoja.

Suomi keräsi katastrofin aineksia jo pitkän aikaa.

Sunnuntaina päättynyttä kautta 2021–22 värittivät kohu olympialaisten maalivahtivalinnoista, Pasi Mustosen lähtö päävalmentajan tehtävistä kesken olympialaisten, Susanna Tapanin lähtö ystävänsä häihin kesken MM-kilpailujen, varamaalivahti Meeri Räisäsen tahaton tai tahallinen sohaisu aiheeseen Twitterissä ja joukkueen hämmästyttävän huonot peliesitykset.

Alkusarjan Kanada- ja Yhdysvallat-tappioiden jälkeen Naisleijonat paikkasi turkkiaan voitoilla Japanista ja Sveitsistä, mutta hävisi puolivälierän jatkoajalla Tshekille 1–2. Vaikeudet jatkuivat lauantain ensimmäisessä sijoitusottelussa, mutta Unkari taipui jatkoajalla 2–3.

Suomi sukelsi sumppuun

Sunnuntaina Japani piinasi maalivahti Miyuu Masuharan johdolla, kun tylsäkyntinen leijonalauma raapaisi jälleen pohjaa. Alkusarjan murskajaisista ei ollut tietoakaan. Japani oli seurannut Tshekin ja Unkarin taistelua ja luotti sekin tiukkaan sumppuun Suomea vastaan.

Sumppu aukesi vasta jatkoajalla, kun Tapani syötti ringettetyylisen kuljetuksensa päätteeksi Michelle Karviselle. Tanskalais-suomalainen Karvinen toimitti kiekon verkkoon, mutta täysosuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen.

Voittolaukauskilpailussa maalivahdit Masuhara ja Anni Keisala näyttelivät päärooleja, mutta Remi Koyama teki Japanille historiallisen maalin. Japanilta onnistui myös Haruka Toko. Suomelta vain Noora Tulus teki maalin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut