Onnittelu­viestillään kohahduttanut Naisleijonien maali­vahti: ”Asioita ei ole millään tavoin tarvinnut edes käydä läpi”

Suomi kohtaa MM-kisojen puolivälierissä torstaina Tšekin.

Meeri Räisänen on pelannut MM-kisoissa vain Japani-ottelussa.

31.8. 20:27

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue lähtee nöyränä muttei nöyristellen Tšekkiä vastaan puolivälierämatsiin. Tanskan Frederikshavnissa torstai-iltana pelattavassa MM-kisojen ottelussa panoksena on voitolla pääsy mitalipeleihin. Tappiolla kutsuvat sijoitusottelut sijoista 5–8.

Keskiviikkona joukkueella oli matkustuspäivä ja sirkus siirtyi Herningistä Fredeerikshavniin, joka sijaitsee Pohjois-Jyllannissa.

”Tšekille ei saa antaa mahdollisuutta onnistumisiin”, toteaa naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Juuso Toivola.

Tšekin maajoukkueen maalivahti Klara Peslarova on ollut huippuiskussa. Hänen torjuntaprosenttinsa on 96,08 ja, päästettyjä maalejakin ottelua kohden on vain 0,55.

”Meidän tulee pitää ottelussa hyvä vaihtorytmi, ja ylivoimaa täytyy vielä hioa. Tässä on bussimatka aikaa katsella videoita ja löytää joku rako Tšekin veskarin tekemisestä”, pohtii Toivola.

Naisleijonien ympärillä on jyllännyt mediahuomio, kun Susanna Tapani piipahti ystävänsä häissä kesken turnauksen.

Kymmenen vuoden ajan leijonapaidassa Suomea edustanut maalivahti Meeri Räisänen lisäsi tahallaan tai tahtomattaan vettä myllyyn onnittelemalla isäänsä syntymäpäivän johdosta harmitellen, ettei päässyt paikalle.

Räisänen vakuuttaa, että kohuista huolimatta Naisleijonien joukkueessa on hyvä henki.

”Peleihin valmistautumiset sujuvat rutiinilla, joukkueessa on kaikki hyvin, ja meillä on hyvä ilmapiiri. Mediakohusta ei joukkueessa ole tietoakaan, ja asioita ei ole millään tavoin tarvinnut edes käydä läpi”, sanoo Räisänen.

Ilta-Sanomat uutisoi keskiviikkona, että yhden pelin torjunut Räisänen olisi hyllytetty Naisleijonien kokoonpanosta ”kaukalon ulkopuolisen toiminnan vuoksi”.

Joukkueen GM Tuula Puputti kiisti tiedon. Räisänen puolestaan kertoi Ilta-Sanomille, ettei hän ole kuullut hyllytyksestä eikä hän halua kommentoida asiaa enempää.

Torstain puolivälierässä Suomi kohtaa Tšekin, joka voitti B-lohkon. Myös muuta MM-kisojen puolivälierät pelataan torstaina: Sveitsi–Japani, USA–Unkari, Kanada–Ruotsi.

Turnauksen välierät mitellään lauantaina ja mitaliottelut sunnuntaina.

Suomi–Tšekki torstaina kello 18.30. TV5 näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut