Ässät teki syksyn ensimmäisen jatkosopimuksensa: Leijonissa viime keväänä debytoinut hyökkääjä pysyy Porissa

Eemil Erholtz teki Ässien kanssa kevääseen 2025 ulottuvan sopimuksen. Pelaajalla on optio lähteä ulkomaille kevään 2024 jälkeen.

Eemil Erholtz tarttui Ässien tarjoamaan jatkospimukseen.

31.8. 13:05

Uusi liigakausi alkaa vasta parin viikon päästä, mutta pelaajamarkkinoilla katseita on käännetty myös jo seuraavaan kauteen.

Ässissä se tarkoitti syksyn ensimmäistä jatkosopimusta. Toista kauttaan Porissa aloittava hyökkääjä Eemil Erholtz jatkaa patapaidassa kevääseen 2025 saakka. Erholtzilla on kuitenkin optio siirtyä ulkomaille kevään 2024 jälkeen.

"Erholtzin jatkaminen Ässissä on kova juttu ja on signaali siitä, että pelaajat aidosti uskovat, että Ässissä voi tavoitella isoja asioita ja mennä urallaan eteenpäin aina NHL:aan asti”, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula totesi seuran tiedotteessa.

"Jos kehitys jatkuu niin kuin tähän asti, Eemilillä on kaikki mahdollisuudet kansainväliselle tasolle.”

Erholtz, 22, on pelaaja, jolta Ässissä odotetaan alkavalla kaudella lopullista läpimurtoa. Jo viime kausi oli lupaava. Erholtz kuului joukkueen pirteimpiin pelaajiin. Kauden tehot olivat 10+16=26.

Liigakauden jälkeen Erholtz debytoi Leijonissa. Hän oli mukana kotikisoihin valmistautuneen maajoukkueen ensimmäisillä leiriviikoilla. Maajoukkuepaidan hän puki ylleen viidessä pelissä, joissa kertyi tehot 1+2=3.

Harjoituskaudella Erholtz oli hetken sivussa sairastelun vuoksi, mutta kokoonpanossa ollessaan hän pelannut Ässien ykkösketjussa Jan-Mikael Järvisen ja Derek Barachin kanssa. Vikkelän ja näppärän trion yhteispeli on ollut lupaavaa.

Mikkelissä syntynyt Erholtz on toisen polven kiekkoilija. Hänen isänsä Markku pelasi pitkän uran ennen kaikkea Mestiksessä, mutta yhden kauden myös Liigassa HPK:ssa.

Juniorivuodet Eemil Erholtz pelasi Kärpissä. Sieltä hän siirtyi Sportiin. Vaasassa Erholtz teki myös liigadebyyttinsä. Ennen Poriin tuloaan hän pelasi pienen pätkän lainasopimuksella SaiPassa.

Ässillä on nyt 12 vähintään kevääseen 2024 ulottuvaa sopimusta sekä kolme optiota kaudesta 2023–2024.

"Meille on rakentumassa jatkuvuutta pelaajistoon ja uusi Ässät-ydin niin kokeneista pelaajista kuin nuorista kasvateistamme. Sen lisäksi Eemil Erholtzin tasoisten, ikäisten ja ennen kaikkea kansainvälisen läpilyönnin kynnyksillä olevien pelaajien jatkaminen Ässissä tuo uskottavuutta ja luottamusta siihen, että olemme menossa strategiamme mukaiseen suuntaan”, Kerttula totesi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut