HS:n lähteet: Joel Harkimo soitti Nauravalle Narrille ja sanoi ostaneensa Jokerit Jari Kurrilta

Joel Harkimon taustalla on rahoittaja, jonka nimeä hän ei paljastanut.

Joel Harkimo on HS:n lähteiden mukaan yksi Jokerien uusista omistajista.

25.8. 9:27

Helsingin Jokereilla riittää ystäviä. Huoli Jokerien kohtalosta heräsi heti, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan tasan kuusi kuukautta sitten.

Jokerit luopui KHL-paikasta ja siitä hetkestä lähtien oli selvää, ettei seura pelaa enää koskaan Venäjä-vetoisessa sarjassa.

Sota ehti jatkua tuskin viikkoakaan, kun Jokerien pelastaminen takaisin Liigaan oli päässyt vauhtiin. Hankkeelle perustettiin yhtiö Naurava Narri oy.

Sunnuntaina Naurava Narri lähetti tiedotteen, ettei se ole enää mukana tavoittelemassa Jokerien liigajoukkueen hankkimista. Ratkaiseva syy oli, että Jokerit Hockey Clubin suurin osakkeenomistaja Jari Kurri vaati noin puolen miljoonan euron korvausta oikeuksien luovuttamisesta, hankkeesta perillä olevat lähteet kertoivat HS:lle.

Naurava Narri ei halunnut maksaa Kurrin jäämisestä sivuun. Uusi jääkiekkoiluun erikoistunut yhtiö sen sijaan olisi tarjonnut Kurrille arvokkaan tien väistyä sivuun, vaikka aloituskiekon pudottajana Jokerien ensimmäisessä liigaottelussa lähes kymmeneen vuoteen syksyllä 2023.

Jokerien pelastamiseen perustettu Naurava Narri on yhdeksän eri aloilla menestyneen liikemiehen ja yrittäjän hanke, jossa näkyvinä keulakuvina ovat entiset Jokerien pelaajat Teemu Selänne ja Keijo Säilynoja.

Selänne puhui kiekkoilijoiden kesäisen tennisturnauksen Bermudan kannun yhteydessä, että Jokerien pelastaminen on valmis parin viikon kuluessa. Selänteen arvio oli silloin oikea, kun hänkään ei vielä tiennyt Kurrin vaatimaa hintaa.

SM-liiga oy edellyttää, että uusi taustaryhmä Jokerien takana on täysin irrallaan venäläisistä suhteista. Liikemiesvetoinen Naurava Narri on sitä.

HS:n haastattelemat lähteet kertoivat, että he ryhtyivät talkoisiin Jokerien taustalle haluna pelastaa seura ja toimia voittoa tavoittelemattomina.

”Kaikki on laillista suomalaista rahaa ilman voitto-odotuksia”, yksi liikemiehistä sanoi. ”Ja palauttaa vain Jokerit sille reitille, jolla se on ollut.”

Jokerit ry hallinnoi brändiä nimeltä Jokerit ja se vuokraa tuotemerkkiään pitkillä sopimuksilla, joihin liittyvät edustusjoukkueen pelaaminen ja A-nuorista taloudellisesti huolen pitäminen.

Näin oli Harry Harkimon aikana, kun Jokerit pelasi Liigassa ja sen jälkeen, kun Kurri osti muodollisesti seuran itselleen kolme vuotta sitten. Silloin Jokerit pelasi KHL:ssä taustallaan venäläiset miljoonat.

Nauravan Narrin taustahenkilöt sanovat, että motivaationa on ollut alusta asti auttaa ja varmistaa Jokerien Liigassa pelaaminen.

Yhdeksän päähenkilön lisäksi tähän hankkeeseen kuuluu iso joukko sijoittajia, jotka eivät halua profiloitua julkisuuteen.

Hanketta varten perustettu yhtiö teki töitä lähes viisi kuukautta, kunnes asiat menivät solmuun. Jokerien yhdistys vaati Nauravalta Narrilta neuvottelua Kurrin kanssa, eikä maksaminen sopinut liikemiehille.

Kaksi viikkoa sitten ilmaantui uusi taho, joka olisi halukas ottamaan Jokerit haltuunsa.

Nimet pysyivät pitkään salassa, kunnes maanantaina tuli puhelu. Joel Harkimo soitti Nauravan Narrin edustajalle ja kertoi ostaneensa Jokerit Jari Kurrilta, joka omistaa oikeudet edustusjoukkueeseen, sanovat HS:n lähteet.

Joel Harkimo on Harry ”Hjallis” Harkimon vanhin poika ja kasvanut pienestä asti Jokerien pukuhuonekäytävillä.

Yksi arvelu on, että Harry Harkimo toimisi poikansa konsulttina uudessa Jokerit-kuviossa.

”Mä en ole konsultti. Mä hoidan nyt Liike Nytiä, enkä halua olla missään tekemisissä Jokerien kanssa. Kunpa ihmiset tajuaisivat sen”, Harkimo sanoi puhelimitse keskiviikkona.

”Isä ja poika juttelee keskenään, mutta ei niiden tarvitse välttämättä Jokereista jutella. Mä en ole konsulttina ja me pidetään tämä selvänä meidän kesken.”

”Kysy Jollelta.”

Joel Harkimoa ei saatu kiinni.

Joel Harkimo kertoi Nauraville Narreille, että hänellä on rahoittaja valmiina, joka on kiinnostunut seuran lisäksi Pasilan areenasta. Rahoittajan nimeä Joel Harkimo ei paljastanut, kertoivat HS:n haastattelemat, asioista perillä olevat lähteet.

Naurava Narri oli käynyt alustavia neuvotteluja Jääkenttäsäätiön kanssa Jokerien pelaamisesta Helsingin jäähallissa, samassa paikassa, jossa HIFK ja Jokerit jakoivat yhteiset tilat kevääseen 1997.

Joel Harkimon tiedetään sanoneen, että hänen rahoittajansa olisi ensisijaisesti kiinnostunut peluuttamaan Jokereita Pasilassa.

”Joel sanoi, ettei ole vaihtoehtona pitää Jokereita Liigassa, ellei paikka ole entinen Hartwall-areena”, yksi lähteistä sanoi.

Jokerien yhdistys on ollut pitkin viikkoa kovin vaitonainen ja käynyt keskustelua ensisijaisesti lähettämällä sähköposteja.

HS:n saamien tietojen mukaan Joel Harkimon taustaryhmä oli valmis maksamaan Kurrille hänen haluamansa summan, joka liikkui puolen miljoonan paikkeilla ja siitä ylöspäin.

Naurava Narri sai ensin hyvän neuvotteluyhteyden Jokerit ry:n kanssa, mutta on viime aikoina ollut pimennossa, kunnes yhteys siihen suuntaan katkesi.

Jokerit pelasi Liigassa viimeksi kaudella 2013–2014, jonka jälkeen seura siirtyi itäliiga KHL:ään kahdeksaksi vuodeksi.

Jos Jokerit aikoo pelata Liigassa kaudella 2023–2024, täytyisi sen saada hyväksytty liigalisenssi 31. lokakuuta mennessä.

Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen ei halua toistaiseksi kommentoida keskeneräistä tapausta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut