Liiga tarvitsee Jokereita, mutta ei sen tuomia mainehaittoja

Liiga on ottanut tiukan linjan Jokerien vanhaan omistuspohjaan ja KHL-kytkyihin. Siksi joukkueen matka Liiga-kaukaloihin voi olla pitkä, kirjoittaa HS:n urheilutoimituksen uutistuottaja Tero Hakola.

Kuhina Jokerien ympärillä jatkuu, vaikka pelaaminen KHL:ssä on historiaa.

24.8. 12:25

Jääkiekon Liiga on nostanut profiiliaan Suomen suurimpana urheilusarjana.

Viime kevään pudotuspelit herättivät tavallista enemmän porinaa, Tappara ja Ilves saivat Euroopan moderneimman kiekkoareenan, mediasopimus tuottaa jokaiselle seuralle yli miljoona euroa vuodessa, on uusia rekrytointeja ja niin edelleen.

Yksi merkki Liigan uudesta alusta on viestinnän terävöityminen. Jos suomalaisen jääkiekkoilun isot päätökset ja niistä tiedottaminen on ollut välillä hähmäistä, Liiga yrittää tehdä parhaansa perinteen muuttamiseksi.

Sunnuntaina Liiga julkisti seikkaperäisen selostuksen liigalisenssin hakuprosessista vain tunteja sen kun Teemu Selänteen ympärille koottu Naurava Narri oy oli tiedottanut, että se ei kelpaa Jokerien omistajille uuden Liiga-hankkeen veturiksi.

Tiedotteessaan Liiga totesi, että Naurava Narrin oy:n lisäksi myös toinen ryhmittymä on lähestynyt sitä Jokerien Liiga-hankkeen tiimoilta.

Liiga kertoi Naurava Narri oy:n edistäneen Jokerien liigahanketta kuukausia, kun toinen taho oli ottanut siihen yhteyttä samalla viikolla.

Liiga myös painotti, että lähtökohdat ovat muuttumattomat eli ”kaikki taloudelliset ja omistajuuteen liittyvät kytkökset Jokerien aiempaan KHL-projektiin on Liiga-hankkeessa katkaistava”.

Tiedottamisella Liiga pyrkii pitämään liigalisenssin hakuprosessin avoimena ja täsmällisenä. Siihen on syytäkin.

Liiga tarvitsee Jokereita. Pääkaupunkiseutu ja sen lähiympäristö on 1,5 miljoonan asukkaan markkina-alue, jossa pelaa kuitenkin vain yksi Liigan 15 seurasta eli HIFK.

HIFK voi hyvin, mutta se voisi vielä paremmin, jos sillä olisi kirittäjänä ja paikallisvastustajana perinteikäs Jokerit. Kirittäjää tarvitsee myös Tampere, joka on ottanut vahvan otteen Suomen jääkiekon ykköskaupungin tittelistä.

Turussa Jokerit olisi odotettu vieras ja varmasti muuallakin.

Jokerien paluu tekisi Liigasta kiinnostavamman, nostaisi sen taloudellista arvoa ja vahvistaisi sitä todennäköisesti myös urheilullisesti.

Sen sijaan Liiga ei kaipaa Jokereiden KHL-historiaan ja omistuskuvioihin liittyviä mainehaittoja. Raikas ilme on nopeasti hassattu, jos Liigan johto joutuu kommentoimaan Nokia-areenan komeiden yleisölukujen sijaan Jokereiden vanhoja kytkyjä.

Jos Liiga pysyy julkistamallaan linjalla, voi Jokerien matka kotimaan kaukaloihin olla yllättävän pitkä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut