Jokerit ry: Jari Kurri omistaa edelleen Jokerit Hockey Clubin oikeudet

Neuvottelut Jokerien paluusta Liigaan ovat menneet umpisolmuun.

Jari Kurri omistaa edelleen Jokerit Hockey Clubin oikeudet, vaikkei joukkuetta ja pelaajia enää olekaan. Kuva vuodelta 2020.

22.8. 12:40

Kiekkovaikuttaja Jari Kurri omistaa edelleen Jokerit Hockey Club oy:n oikeudet, vahvistaa seurayhdistys Jokerit ry. Kaikki langat Jokerien palaamiseksi Liigaan ovat siten edelleen Jari Kurrin käsissä.

Jokerit ry:n mukaan Kurri omistaa Jokerit Hockey Clubin oikeudet tavaramerkkiin, eikä sopimus ole rauennut, yhdistys kertoo tiedotteessaan.

Yhdistys eli Jokerit ry omistaa tuotemerkin, jonka se on vuokrannut yhtiölle, johon Kurri kuuluu ja se sopimus pysyi voimassa, vaikka ammattilaisjoukkue vetäytyi KHL:stä.

Tuotemerkki on rekisteröity yhdistyksen eli Jokerit ry:n omaisuudeksi nyt ja tulevaisuudessa.

Jokerit pelasi kahdeksan kautta Venäjän vetämässä KHL:ssä, kunnes lopetti pelit itäliigassa helmikuussa Venäjän aloitettua avoimen hyökkäyssodan Ukrainassa.

Jokerit ry:n mukaan media olisi kirjoittanut, että sopimus olisi rauennut Jokerien vetäydyttyä KHL:stä. Näin ei yhdistyksen mukaan ole.

Jokerit ry kertoi ohjanneensa Liigaan palaamista ajavat taustaryhmät keskustelemaan Kurrin kanssa.

”Ry:n tavoitteena on ollut löytää yhdessä Jari Kurrin kanssa Jokereille paras ja kestävin vaihtoehto palata pysyvästi ja menestyksekkäästi suomalaiseen sarjajääkiekkoon”, Jokerit kirjoitti tiedotteessaan.

Jokerit ry:n puheenjohtaja Kim Borgström ei ole ollut tavoitettavissa kommentteja varten.

Teemu Selänteen ja Keijo Säilynojan johtama ja aikaansaama Nauravat Narrit oy olisi kiinnostunut viemään Jokerit takaisin Liigaan, mutta uusi yhtiö tiedotti sunnuntaina, ettei hanke ole enää heidän puoleltaan vireillä.

”Mediassa ilmennyt väite, ettei Ry kelpuuttanut Nauravat Narrit Oy:tä, ei pidä paikkaansa. Ry on keskustellut Nauravat Narrit Oy:n kanssa yhtenä vaihtoehtona Jokerien parhaan tulevaisuuden takaamiseksi.”

”Vaikka keskustelut Nauravat Narrit Oy:n kanssa päättyivätkin tuloksettomina, emme Ry:ssä sulje millään muotoa pois mahdollisuutta, etteikö yhtiön taustahenkilöillä voisi olla roolia Jokerien tulevaisuudessa.”

SM-liiga edellyttää, että liigalisenssi täytyisi olla valmis esitettäväksi 31. lokakuuta pelikautta 2023–2024 varten.

Toistaiseksi Jokereilla ei ole valmista konseptia Liigaan paluulle, ei johtoa, budjettia, pelaajia tai areenaa, kun Pasilan areena on käyttökiellossa venäläiskytkösten takia.

Lisäksi edellytyksenä on, että organisaation täytyy olla läpinäkyvä ja kaikki Venäjä-kytkökset olisivat poissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut