Vielä kerran raitapaita ylle – Jari Levonen saa uudet jäähyväiset

Levonen viheltää Ässien ja Lukon välisessä harjoitusottelussa 26. elokuuta.

Jari Levonen jutteli uransa viimeisen liigaottelun jälkeen TPS:aa silloin valmentaneen Marko Virtasen kanssa. Uusissa jäähyväisissä Virtanen on jälleen vierasjoukkueen valmentajana.

16.8. 12:57

Pori

Kun jääkiekkolegenda Jari Levonen päätti tuomariuransa, hän joutui tekemään sen tyhjien katsomoiden edessä.

Levonen sai viimeiseksi ottelukseen Ässien ja TPS:n kohtaamisen keväällä 2020. Juuri ennen peliä koronarajoitukset astuivat voimaan ja sulkivat katsomot yleisöltä.

Nyt Levonen pääsee vielä kerran jakamaan tuomioita yleisön edessä. Hän on tuomarina, kun Ässät ja Lukko kohtaavat harjoitusottelussa Porissa 26. elokuuta.

”Jari Levonen on suomalaisessa jääkiekkoilussa erittäin arvostettu henkilö ja haluamme tällä kunnioittaa hänen upeaa uraansa”, Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn kommentoi tiedotteessa.

”Korona pilasi aikoinaan hänen jäähyväisensä. Nyt on sopiva hetki päättää tämä upea ura hänen kotikaupungissaan toivottavasti erittäin runsaslukuisen yleisön edessä.”

Levonen voitti parhaan erotuomarin Unto Wiitala -palkinnon seitsemän kertaa. Liigapelaajat äänestivät Levosen sarjan parhaaksi erotuomariksi ennätyksellisesti 15 kertaa peräkkäin.

”Kun Jyri Rönn soitti, olin hetken aikaa ihan hiljaa. Tämä oli iso yllätys, mutta mitä enemmän tätä ajattelee, sitä hienommalta tämä mahdollisuus tuntuu”, Levonen herkutteli tiedotteessa.

”Pääsen kerran vielä Liigan kanssa samalle jäälle ja nyt paikalla on myös minulle erittäin rakas porilainen yleisö. Myös muut ottelun tuomarit Antti Boman, Samuli Niskanen sekä Niko Jusi ovat minulle tärkeitä ja erittäin hyviä tuomareita.”

Levonen kertoo seuranneensa Pitsiturnausta. Vauhti vaikutti hurjalta. Hän tiedostaakin, että fyysiset vaatimukset myös erotuomarille ovat kovat.

”Olen tehnyt hommia lujasti, jotta pysyn vauhdissa mukana.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut