Seksuaali­rikos­tapauksissa ryvettynyt Kanadan jääkiekko­liitto haluaa palauttaa uskottavuuttaan: palkkaa turvallisuusjohtajan

Rahoituksen kadottua Kanadan jääkiekkoliitto on ryhtynyt toimiin. Tavoitteena on sen mukaan luoda hyväksikäytöstä ja epäasiallisuuksista vapaa urheilu­ympäristö.

Kanadan jääkiekkoliiton Hockey Canadan mukaan turvallisuusjohtaja valvoo riippumatonta ja luottamuksellista valitusmekanismia.

12.8. 20:20

Kanadan jääkiekkoliitto Hockey Canada tiedotti torstaina aikovansa palkata urheilun turvallisuusjohtajan. Johtajan tehtävä on auttaa kehittämään organisaatiolle suunnitelma häirintä- ja hyväksikäyttötapauksia varten. Asiasta uutisoi kanadalaislehti Toronto Star.

Hockey Canadan mukaan turvallisuusjohtaja valvoo riippumatonta ja luottamuksellista valitusmekanismia.

Työpaikkailmoituksessa sanotaan, että tavoitteena on ”luoda urheilukulttuuri ja -ympäristö, joka on vapaa kaikenlaisesta hyväksikäytöstä tai epäasiallisuuksista”.

Liittovaltion hallitus jäädytti Hockey Canadan rahoituksen kesäkuussa, kun paljastui, että järjestö oli hiljaa sopinut oikeudenkäynnistä luopumisesta naisen kanssa, joka syytti vuoden 2018 miesten alle 20-vuotiaiden MM-joukkueen pelaajia seksuaali­rikoksista.

Epäilty tapaus sattui Hockey Canada -gaalassa Ontariossa sijaitsevassa Londonin kaupungissa. Londonin poliisi aloitti tapauksen tutkinnan uudelleen heinäkuun lopulla.

Kanadan jääkiekkoliitto paljasti 22. heinäkuuta, että myös sen vuoden 2003 nuorten MM-joukkueen jäseniä tutkitaan epäiltynä joukkoraiskauksesta. Asiasta on uutisoinut muun muassa TSN.

Hockey Canada ilmoitti ottaneensa yhteyttä Halifaxin aluepoliisiin syytöksistä, koska Halifax oli vuoden 2003 nuorten maailmanturnauksen isäntäkaupunki.

Liittovaltion rahoituksen jäädyttämisen lisäksi useat lajiliiton sponsorit ovat kaikonneet.

Tällä hetkellä jääkiekon nuorten MM-kisat ovat käynnissä Kanadan Edmontonissa. Poikkeuksellisesti elokuussa järjestettäviin kisoihin ei ole paikan päälle tullut juurikaan yleisöä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut