Nuoret Leijonat upotti viimeisessä harjoitusottelussaan hallitsevan maailmanmestarin USA:n

Suomi pelasi Kanadassa kaksi nousujohteista ottelua ja on valmis MM-urakkaan.

Aatu Räty alle 20-vuotiaiden maajoukkueen leirillä Vierumäellä 25. heinäkuuta 2022.

6.8. 20:02

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue voitti Kanadassa toisenkin MM-kilpailuja edeltävän harjoitusottelunsa. Nuoret Leijonat kukisti lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa Yhdysvallat maalein 5–2.

Maalivahti Juha Jatkola lukeutui Suomen sankareihin, kun hän venyi kiekon tielle 45 kertaa. Nuoret Leijonat käänsi pelin toisessa erässä Roby Järventien (1+1) ja Topi Niemelän ylivoimamaaleilla. Aatu Räty paalutti johtoa 4–2-osumalla ja viimeisteli vielä päätöserässä loppulukemat.

Edellisyönä Suomi nousi 2–1-jatkoaikavoittoon Ruotsista, joten harjoitusottelut sujuivat tuloksellisesti hyvin.

”Oli kaksi kovaa peliä, jotka tekivät hyvää meille. Ymmärrämme, että on kova vaatimustaso, kova tempo ja kova kamppailupeli. Myös yksittäisten tilanteiden vaatimustaso on melkein NHL-tasoa. On niin hyviä pelaajia. Niin kuuluu ollakin, kun kohta moni näistä pelaa NHL:ssä”, Suomen päävalmentaja Antti Pennanen summasi Jääkiekkoliiton haastatteluvideolla.

Kasper Simontaival (1+1) teki avauserässä 1–0-johdon Suomelle, mutta Yhdysvallat tasoitti ja pääsi johtoon. Nuoret Leijonat osoitti jälleen kirikykyä.

”Olemme aloittaneet molemmat pelit vähän heikosti, mutta olemme pystyneet parantamaan paljon. Parantaminen on koko tapahtuman teema. Se, kuka pystyy parantamaan eniten, menestyy. Olemme näissä harjoitusotteluissa osoittaneet, että pystymme parantamaan”, Pennanen tuumi.

Satakuntalaisista joukkueessa on Ässien puolustaja Aleksi Heimosalmi. USA-pelissä hän oli joukkueen nelosparissa, mutta porilainen sai myös ylivoima-aikaa. Hän sai Järventien ylivoimalla viimeistelemään Suomen toiseen maaliin.

Yhdysvallat on hallitseva maailmanmestari tammikuulta 2021. Viime vuodenvaihteessa kisat keskeytettiin parin pelikierroksen jälkeen koronapandemian takia, ja ne pelataan alusta lähtien uudelleen Edmontonissa.

Suomi aloittaa MM-urakkansa keskiviikon vastaisena yönä ja kohtaa Latvian. Alkusarjassa vastassa ovat myös Tšekki, Slovakia ja kisaisäntä Kanada.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut