Nämä kelpoisuudet Jokereiden on täytettävä, jos mielii Liigaan – ”Mitään oikotietä ei ole, eikä tule”

Jääkiekon SM-Liiga tiedotti keskiviikkona, että Jokereiden mahdollinen Liiga-hakemus käy läpi tiukan seulan.

Jokerit harjoittelivat Hartwall -areenalla viime vuoden elokuussa.

13.7. 14:56

Jokereiden tavoitteena on paluu Liigaan kaudeksi 2023–2024. Jääkiekon SM-liiga Oy julkaisi keskiviikkona tiedotteen, jossa painotti, ettei mitään poikkeusratkaisuja ole Jokereiden suhteen luvassa.

Liiga-kelpoisuutta arvioidaan aina tietyin kriteerein.

”Suhtaudumme Jokereiden hankkeeseen positiivisesti, mutta mikäli hakemus jätetään, se tulee käymään tiukan seulan läpi. Meillä on selkeät ja yksiselitteiset kriteerit, joiden on kaikkien täytyttävä, jotta Liiga hyväksyisi uuden osakkaan.”

”Mitään oikotietä Liigaan ei ole eikä tule”, Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoo tiedotteessa.

Myös kokonaisuutta arvioidaan. Uuden tulokkaan täytyisi selkeästi vahvistaa urheilullisesti ja taloudellisesti nykyistä 15 joukkueen yhteisöä.

Helsingin Jokereiden paluu kotimaiseen Liigaan KHL-vuosien jälkeen on ollut kevään ja kesän kuuma puheenaihe.

Jokereita Liigaan ajavassa hankkeessa on mukana kiekkolegenda Teemu Selänne, joka heinäkuun alussa kommentoi, että ”paketti rupeaa olemaan kasassa” ja että ”hyvältä näyttää, sellaisia terveisiä Jokeri-faneille”.

Selänne lupaili myös lisätietoja muutaman viikon sisään, mutta vielä sellaisia ei ole kuulunut.

Moni on ehkä ajatellut, että sen jälkeen, kun rahoitus- ja kotihalliongelmat saadaan ratkottua, asia on sillä selvä.

Tosin toukokuussa MTV Urheilu kertoi, että liigaseurojen johtohenkilöiden ongelmaksi voi muodostua Venäjä-suhteistaan ja viestinnästään kritisoidun Jari Kurrin johtorooli joukkueessa.

SM-Liigan tiedotteessa tarkennetaan myös sitä, miten yhtiössä suhtaudutaan Jokereiden KHL-historiaan ja Venäjä-suhteisiin.

”Kaikki taloudelliset ja omistajuuteen liittyvät kytkökset Jokereiden aiempaan KHL-projektiin on katkaistava. Me emme aio hyväksyä mitään tuon kaltaista linkkiä Venäjään”, Hiltunen sanoo.

Millainen prosessi Jokereilla sitten on edessä Liiga-paikkaan pyrkiessään?

Ensin pitää jättää hakemus liigalisenssiä varten. Takaraja hakemuksen jättämiselle ensi kaudeksi on 31. lokakuuta. Toistaiseksi Jääkiekon SM-liiga Oy ei ole vastaanottanut hakemusta nykyisten Liiga-seurojen ulkopuolelta.

Hakemuksia tarkastelee Liigan lisenssitoimikunta, joka esittelee arvionsa Liiga-kelpoisuudesta Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallitukselle.

Mikäli hakija arvioidaan lisenssikelpoiseksi, liigahallitus kutsuu koolle yhtiökokouksen päättämään suunnatusta osakeannista ja sen ehdoista.

Pelatakseen Liigassa uuden organisaation on tultava Liigan osakkaaksi muiden seurojen tapaan.

Mikäli hallitus niin päättää, vuorossa on seuraavaksi suunnattu osakeanti. Sitä seuraa osakassopimuksen hyväksyminen ja osakkeen lunastus. Lopputuloksena hakija hyväksytään SM-liiga Oy:n osakkaaksi, ja sille myönnetään liigalisenssi Liigaan kaudelle 2023–2024.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut