Lukossa loistanut puolustaja jatkaa KHL:n mukaan uraansa Venäjällä

Robin Press on ensimmäinen ruotsalaiskiekkoilija, jonka on uutisoitu pelaavan ensi kaudella KHL:ssä.

Robin Press on jatkamassa Venäjän sotatoimista huolimatta KHL:ssä. Hän on toistaiseksi ainoa ruotsalaiskiekkoilija, jonka on uutisoitu pelaavan ensi kaudella KHL:ssä.

29.6. 9:49

Lukossa kaksi kautta loistanut ruotsalaispuolustaja Robin Press jatkaa KHL:n nettisivujen mukaan uraansa itäliigassa Venäjän sotatoimista huolimatta.

KHL:n venäjänkielisten nettisivujen mukaan Press on tehnyt vuoden jatkosopimuksen Severstal Tšerepovetsin kanssa. Press, 27, teki menneellä kaudella Severstalille tehot 5+13=18.

KHL:n englanninkielisillä sivuilla tai Severstalin omilla nettisivuilla Pressin jatkosopimusta ei ole toistaiseksi uutisoitu. Pressiä tavoitellut ruotsalaismedia ei myöskään ole tavoittanut puolustajaa kommentoimaan sopimustilannettaan.

Press pelasi Raumalla kaksi huippukautta 2019–2021. Hän nousi Liigan tähtikastiin. Jälkimmäinen kausi tuotti ruotsalaisen ansioluetteloon hurjan listan: Suomen mestaruus, runkosarjan paras pelaaja ja paras puolustaja, puolustajien maali- ja pistepörssin voitto niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä sekä valinta Liigan tähdistökentälliseen.

Jos KHL:n uutinen Pressin jatkosta pitää paikkansa, Lukon ex-tähdestä tulee ensimmäinen ruotsalaispelaaja, joka on tehnyt ensi kaudeksi KHL-sopimuksen. Keväällä Ruotsissa kritisoitiin voimakkaasti NBA:ssakin pelannutta koripalloilija Jonas Jerebkoa, joka teki ensi kaudeksi sopimuksen Moskovan TsSKa:n kanssa. Jerebko hyllytettiin Ruotsin maajoukkueesta.

Suomalaiskiekkoilijoista KHL:ssä pelaa ensi kaudella Teemu Pulkkinen, jonka agentti Aljoša Pilko on julkisesti ainakin vakuuttanut suomalaisen jatkavan Traktor Tšeljabinskissä. Jääkiekkoliitto linjasi keväällä, että ensi kaudella Venäjällä pelaavilla suomalaisilla ei ole asiaa maajoukkueeseen.

Pohjoisamerikkalaisten KHL-sopimuksia on uutisoitu jo enemmänkin. Esimerkiksi viime kaudella Ässissä pelannut Shawn Lalonde siirtyy Dinamo Minskiin, HIFK:ssa esiintyneen Alex Broadhurstin ura jatkuu Avangard Omskissa ja Pressin tavoin Lukossa mestaruuden voittanut Daniel Audette palaa Vitjaz Podolskiin. Audette pelasi Vitjazissa myös viime kaudella, mutta kevääksi hän siirtyi Ruotsiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut