Mikko Rantanen oli NHL-finaalien tehokkain pelaaja: ”Epätodellinen olo”

Rantanen ja Artturi Lehkonen olivat isossa roolissa Colorado Avalanchen mestaruudessa.

Mikko Rantanen ja unelmien täyttymys.

27.6. 10:45

Colorado Avalanchen suomalaispelaajat Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen olivat suuressa roolissa, kun joukkue valloitti NHL:n mestaruuden 21 vuoden tauon jälkeen.

Rantanen oli finaalien tehokkain pelaaja tehoilla 0+8, ja Lehkonen iski mestaruuden tuoneen voittomaalin kuudennessa finaalissa Tampa Bay Lightningin verkkoon.

”Tuntuu upealta. Kiekko pomppi tänään paljon, mutta sain laukauksen aikaiseksi, ja onneksi se meni sisään”, Lehkonen kommentoi toisessa erässä tekemäänsä maalia NHL:n verkkosivuilla.

Coloradolla oli edellisessä ottelussa mahdollisuus ratkaista mestaruus kotiyleisönsä edessä, mutta Tampa haki 3–2-voiton. Rantanen nosti esiin joukkueen kyvyn nousta vaikeista tilanteista.

”Epätodellinen olo. Olemme tehneet niin kovasti töitä koko vuoden ajan kaikenlaisten vastoinkäymisten kanssa, ja sitten kärsimme kirvelevän tappion viidennessä finaalissa. Kykymme nousta uudestaan on uskomaton, samoin ottelun viimeiset sekunnit", Rantanen sanoi.

”Kaikki neljä ketjua luistelevat vahvasti, ja sillä tavalla pelasimme tänäänkin. Tämä oli koko joukkueen voitto. Teimme todella rankasti töitä. Meillä on porukassa paljon taitoa, mutta mestaruuden voittaminen vaatii paljon muutakin kuin taitoa.”

Aina ei ollut Rantasella ja Coloradollakaan helppoa.

”Muistan ensimmäisen kauteni tässä liigassa, kun voitimme runkosarjassa vain 22 ottelua. Vaikea uskoa, että kuusi vuotta myöhemmin olemme tässä tilanteessa. Ei tässä ole oikein sanoja, joilla kuvailisi tämänhetkisiä tunteita. Emme missään vaiheessa antaneet periksi ja opimme kaikesta kokemastamme.”

Lue lisää: Stanley Cupin voittojuhlissa suomalaisia viiden vuoden tauon jälkeen – Näin syntyi Artturi Lehkosen viimeistelemä voittomaali

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut