Ässien Rami Määttä saa vielä yhden mahdollisuuden päästä nuorten MM-kisoihin – Satakunnasta peräti kahdeksan pelaajaa tavoittelee kisapaikkaa

Keskeytetyt nuorten MM-kisat pelataan elokuussa Kanadassa. Suomi nimesi leirille kaksi joukkuetta, joista valitaan lopullinen kisamiehistö.

Rami Määttä (vas.) ja Aleksi Heimosalmi olivat viime talvena lähdössä nuorten MM-kisoihin. Lopulta vain Heimosalmi pääsi matkaan, koska hän oli jo aiemmin sairastanut koronan. Määttä joutui jäämään kotiin ja karanteeniin altistumisen takia, vaikka hänelle ei tartuntaa tullut.

22.6. 13:45

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut keskeytyivät vuodenvaihteessa Kanadan Edmontonissa koronan vuoksi. Kisat siirrettiin lopulta elokuulle.

Vaikka MM-kisoissa ehdittiin vuodenvaihteessa pelata, uusi yritys aloitetaan puhtaalta pöydältä. Myös MM-joukkueet nimetään uudelleen.

Suomen valmennus on kutsunut heinäkuussa Vierumäelle kaksi joukkueellista pelaajia, joista valitaan lopullinen kisajoukkue.

Uudet kisat uusilla joukkueilla antaa uuden mahdollisuuden muun muassa Ässien puolustajalle Rami Määtälle. Määttä nimettiin alun perin MM-joukkueeseen, mutta lopulta hän joutui jäämään kisamatkalta sivuun koronakaranteenin vuoksi, vaikka hänellä itsellään ei tartuntaa ollut. Vuotta aiemmin Määttä puolestaan putosi viimeisten joukossa MM-miehistöstä.

Iän puolesta Määttä, 20, olisi jo yli-ikäinen nuorten MM-kisoihin, mutta koska elokuun kisat ovat käytännössä viime kauden kisat, hänellä on mahdollisuus päästä mukaan.

Antti Pennanen nimesi U20-joukkueeseen kolme ässäpelaajaa: Määtän, Aleksi Heimosalmen ja Rasmus Korhosen.

Puolustaja Heimosalmi oli kisajoukkueessa myös talvella. Maalivahti Korhonen tulee nyt uutena nimenä tavoittelemaan kisapaikkaa.

Haastajajoukkueessa on viisi satakuntalaispelaajaa: Lukosta maalivahti Juuso Helomaa, puolustaja Kalle Ervasti ja hyökkääjä Sami Päivärinta sekä Ässistä hyökkääjät Feetu Knihti ja Patrik Juhola. Heistä Päivärinta oli viime talven MM-miehistössä.

MM-kisat pelataan Edmontonissa 9.–20. elokuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut