Tomi Lämsä on uusi Nuorten Leijonien päävalmentaja – pesti alkaa elokuun MM-kisojen jälkeen

Lämsä on valmentanut muun muassa KHL:ssä, Jokereissa ja Pelicansissa.

Tomi Länsä on seuraava Nuorten Leijonien päävalmentaja. Kuva vuodelta 2014, kun Lämsä valmensi Pelicansia.

7.6. 9:44

Kotimaisessa miesten jääkiekkoliigassa ja KHL:ssä päävalmentajana toiminut Tomi Lämsä ottaa vastuulleen Nuorten Leijonien päävalmentajan tehtävät elokuussa pelattavien alle 20-vuotiaiden MM-kisojen jälkeen.

Lämsän sopimus koskee kahta seuraavaa kautta ja päättyy keväällä 2024. Hän on toiminut Suomen liigassa Jokerien ja Pelicansin sekä KHL:ssä Salavat Julajev Ufan päävalmentajana.

Viime vuodenvaihteesta elokuulle koronan vuoksi siirretyissä kisoissa päävalmentajan tehtävää hoitaa Lämsän edeltäjä Antti Pennanen, jonka pesti Jääkiekkoliitossa päättyi virallisesti huhtikuun lopussa.

”Odotan todella innolla, että pääsen tekemään töitä suomalaisen huippujääkiekon ja toki myös kansainvälisen jääkiekon parissa”, Lämsä kertoo tiedotteessa.

Suomi sai viimeksi pelatuissa nuorten MM-kisoissa kohta puolitoista vuotta sitten pronssia.

Lämsän vastuulle kuuluu edeltäjiensä tapaan Jukka Jalosen ja Kimmo Oikarisen kanssa suomalainen huippukiekko, johon sisältyvät maajoukkuetoiminta, seurayhteistyö, sidosryhmätyöskentely ja hallinnolliset tehtävät. Naisten ja tyttöjen maajoukkueiden vastuuhenkilönä toimii GM Tuula Puputti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut