Jukka Jaloselle ylitse­vuotavaa hehkutusta Yhdysvalloissa: ”Eihän tämä kaveri tee muuta kuin voita”

Arvostettu toimittaja Pierre LeBrun kehottaa NHL-joukkueita ottamaan yhteyttä Jukka Jaloseen.

Jukka Jalonen otti MM-kisoista taas kultaa.

3.6. 21:30

Jukka Jalosen sivuuttaminen NHL-joukkueiden valmentajavalinnoissa on kummastuttanut jo pitkään suomalaisia jääkiekon ystäviä.

Kolme MM-kultaa, olympiakulta ja alle 20-vuotiaiden MM-kulta ovat meriittilistana häikäisevää luettavaa. Materiaaliltaan Leijonat on harvoin turnauksen paras joukkue, mutta Jalonen saa pelaajistaan aina kaiken irti.

Kutsua rapakon taakse ei ole silti tullut. Piskuisen Suomen maagiseen valmentajaan aletaan kuitenkin kiinnittää enemmän ja enemmän huomiota. Pian häntä ei yksinkertaisesti voi enää sivuuttaa.

Yhdyvaltalaisen The Athleticin arvostettu NHL-toimittaja Pierre LeBrun listasi perjantaina valmentajia, jotka voivat saada mahdollisuuden hypätä NHL-joukkueen penkin taakse.

Jalosen hän nostaa kategoriaan ”mitä pikemmin, sen parempi”.

”Ehkä hänen ikänsä (59) on suurin este NHL-pestin saamiselle, mutta oikeasti, eihän tämä kaveri tee mitään muuta kuin voita”, LeBrun toteaa.

”Se, ettei hän ole koskaan valmentanut Pohjois-Amerikan sarjoissa haittaa hänen mahdollisuuksiaan varmaan myös, mutta miten olisi, pitäisikö jonkun NHL-joukkueen ottaa yhteyttä tähän kaveriin?”

Jalonen pääsi LeBrunin listalle ainoana valmentajana, jolla ei ole ennestään kokemusta Pohjois-Amerikasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut