Venäjällä naureskellaan Suomen MM-kisoille: ”Täydellinen epä­onnistuminen”

Venäjän poisjäänti vaikutti katsojamääriin, mutta kisat olivat kuitenkin miljoonia euroja voitolliset.

Suomen otteluissa riitti katsojia läpi kisojen.

1.6. 18:38

Venäjän sulkeminen ulos kansainvälisestä jääkiekosta hiertää maassa yhä, eivätkä Suomessa pelatut MM-kisat saaneet juuri positiivista näkyvyyttä itänaapurissa.

Samalla linjalla jatketaan myös kisojen päättymisen jälkeen Sport-Ekspressin jutussa, jossa naureskellaan kisojen katsojamäärille.

Juttu on otsikoitu ”Suomalaiset menettivät yleisönsä ja rahaa ilman venäläisiä. MM-kisojen katsojamäärä on täydellinen epäonnistuminen”.

Tampereella ja Helsingissä pelatut ottelut keräsivät keskimäärin 5 577 katsojaa ottelua kohti. Luku on pienin sitten vuoden 2002 Ruotsin kisojen (5 400).

Hyökkäyssodan Ukrainassa aloittaneen Venäjän poissaolo näkyi luonnollisesti venäläisturistien puutteena, ja tähän Sport-Ekspress jutussaan pureutuu.

”Venäläiset eivät vain täytyä katsomoita, vaan he myös kahmivat fanitavaraa ja ostavat ruokaa hallien kioskeista. Venäläiset fanit ovat käveleviä rahapusseja järjestäjille”, jutussa kirjoitetaan.

”Surkeat tilastot osoittavat, että sulkemalla venäläispelaajat ulos IIHF ja suomalaiset ampuivat vain omaan jalkaansa.”

Lippujen hinnoista käytiin keskustelua kisojen aikana. Suomen alkusarjan päivälippupaketit maksoivat 65–355 euroa, mitaliotteluihin päiväpakettien hinnat alkoivat 305 eurosta.

Tämänhetkisten tietojen mukaan Jääkiekkoliitto on jäämässä tämän vuoden kisoista taloudellisesti reippaasti plussan puolelle.

”Uskoisin, että teemme yli viiden miljoonan euron tuloksen”, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kommentoi Ylelle.

Edellisen kerran jääkiekon MM-turnaus on järjestetty Suomessa vuosina 2012 ja 2013 yhdessä Ruotsin kanssa.

Myös silloin Jääkiekkoliitto sai kisoista miljoonapotin: 8,2 miljoonaa euroa vuonna 2012 ja 3,9 miljoonaa euroa vuonna 2013.

Aiempien kotikisojen tapaan myös tämän vuoden tuottoja ohjataan Nummelan mukaan suomalaisen jääkiekon kehittämiseen. Esimerkiksi vuoden 2012 kotikisojen tuottoja käytettiin taitovalmentajien palkkaamiseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut