Harri Pesonen oppi porilaista huumorintajua ja murretta MM-kisojen ketjukavereiltaan: ”Ymmärsin minä suurimmaksi osaksi mistä he puhuivat”

Leijonien kolmosketju oli tasakentällisin todella hyvä. Joel Armian teholukema oli koko Leijonien paras ja hän ei ollut koko MM-kisoissa jäällä kuin kerran, kun vastustaja teki maalin.

Joel Armia (vasemmalla) ja Harri Pesonen tekivät finaalissakin vastustajan pelaamisen vaikeaksi. Sen totesi myös Dysin Mayo. Leijonien kolmosketjun keskushyökkääjä oli Juho Lammikko.

30.5. 7:30

Tampere

Leijonien kolmosketju oli MM-kisoissa tasakentällisin ehkä koko joukkueen paras puolivälieristä eteenpäin. Joel Armian ja Juho Lammikon kanssa siinä oli mukana Harri Pesonen, jolla on nyt palkintokaapissa kaksi maailmanmestaruutta, olympiakulta ja kaksi kertaa hän on ollut voittamassa myös Liigassa mestaruutta.

Ketju sai tasaisesti painetta vastustajan päätyyn ja omissa kiekko ei soinut heidän ollessaan jäällä. Armia ja Pesonen olivat koko turnauksen aikana jäällä tasan kerran, kun vastustaja pystyi tekemään maalin.

Armian tehotilasto oli Leijonien paras lukemalla +9. Pesonen oli tilastossa toiseksi paras suomalainen lukemalla +7. Lammikon luku oli sekin mainio +4.

”Pelasimme mielestäni erityisesti kolmessa viimeisessä pelissä todella hyvin. Homma toimi kaukalossa ja pystyimme olemaan vaarallisia”, Pesonen sanoi.

Armia iski kisoissa tehot 5+3, Pesonen 1+5 ja Lammikko 0+2. Tärkeintä oli kuitenkin nimenomaan se, että vastustajat pysyivät illasta toiseen pimennossa.

Miten Muuramesta kotoisin oleva Pesonen sopi kahden porilaisen kanssa samaan koostumukseen? Pääsikö hän huumorin kanssa samalle tasolle?

”Hehän ovat todella hauskoja ja hyviä tyyppejä, joiden kanssa oli mahtava pelata. Hetki siinä meni, että samalle huumorin aaltopituudelle pääsin, jos nyt edes pääsin, mutta ihan hauskaa oli”, Pesonen mietti Armian kävellessä hänen ohitse ja taputtaessa hymyssä suin hänen mestaruuslippalakkiaan.

Juttujen taso oli Pesosen mukaan ihan kelvollinen. Ainakin ne hetket, kun hän ymmärsi porilaisten tarinat.

”Ymmärsin minä suurimmaksi osaksi mistä he puhuivat, eikä Porin murre tullut esteeksi. Lammikolta toki puuttuu pari etuhammasta, niin hänen puheensa ymmärtäminen oli vaikeaa ihan sen takia”, Pesonen nauroi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut