Paljon kohuttu Miro Heiskanen nosti tasonsa huippuun MM-välierässä: ”Kahta peliä en halua huonosti pelata peräkkäin”

Heiskanen saa uuden kokemuksen, kun pääsee uransa ensimmäiseen MM-loppuotteluun.

Miro Heiskasella oli tiukka peli-ilme Yhdysvaltoja vastaan.

28.5. 21:59

Tampere

Leijonien valmennusjohto ei antanut kummempaa palautetta puolustaja Miro Heiskaselle Slovakiaa vastaan pelatun jääkiekon MM-puolivälierän jälkeen.

Ei tarvinnut. Heiskanen tiesi itsekin, ettei mennyt ihan niin kuin piti.

Kaksi päivää myöhemmin välierässä Yhdysvaltoja vastaan kaikki muuttui.

Heiskanen nousi kaukalon parhaaksi pelaajaksi, teki komean ja tärkeän tasoituksen 1–1:een ja syötti kaksi muuta maalia.

”Kahta peliä en halua huonosti pelata peräkkäin”, Heiskanen sanoi MM-finaalin varmistuttua.

Heiskanen tuli mukaan MM-turnaukseen kesken kisojen. Hän oli kiinni Dallasin pudotuspeleissä, kun joukkue pelasi Calgaryä vastaan. Sarja venyi seitsemään otteluun.

Neljä ensimmäistä MM-ottelua Heiskaselta jäi väliin, mutta viides pelattu oli täydellinen nappiesitys.

”Hyvältä tuntui. Luistin liikkui hyvin ja sain rakenneltua paljon paikkoja. Hyvin pystyin puolustamaankin. Ihan tyytyväinen olen, mutta niin kuin sanottu toivottavasti vielä huomiseen finaaliin pystyy parantamaan.”

”On siellä vielä varaa, ihan varmasti.”

Terävä lausunto Heiskaselta, että vielä voi parantaa, mutta hän tuntee itsensä ja tasonsa.

Suomen viisikko juhli Heiskasen (toinen vas.) maalia.

Sinne helähti.

Voitto Yhdysvalloista vahvisti Heiskaselle, että kannatti lähteä, vaikka matka Calgaryn, Dallasin ja Espoon kautta Tampereelle oli pitkä.

Parasta Heiskasta tuli tarjolle hänen tekemässään tasoitusmaalissa. USA:n ottama yllättävän nopea johto kesti 15 minuuttia ensimmäisessä erässä.

”Oli pitkä vaihto kavereilla ja näin, että oli väsyneitä äijiä vastassa. Keskellä oli tilaa ja pääsin harhauttamaan siihen ja vetämään rystyllä. Hyvä maski [Juho] Lammikolta.”

”Kyllä MM-välierä sytyttää.”

Heiskanen pelasi kolmannen ottelun tämän vuoden MM-kisoissa, kun peliaika ylitti 21 minuuttia. Se on valtava määrä, kun joukkue käyttää kahdeksaa puolustajaa.

Dallasissa ja ylipäätään NHL:ssä pelataan joka ottelussa kuudella puolustajalla, jolloin Heiskanen pelaa noin 25 minuuttia ottelussa.

USA:ta vastaan Heiskanen puolusti eli hoiti normityönsä, mutta oli selkeä uhka hyökkäyspäässä. Tilanteita kertyi puolustajaksi melkeinpä vähän väliä.

”Silloin, kun näen, että on hyvä paikka nousta, nousen. Muuten ei kannata lähteä hönkimään. Samalla tavalla pelasin kuin olen tottunutkin pelaamaan. Ei mitään erityisohjeistusta.”

USA hävisi 3–4, mutta sai omat vahvat jaksonsa. Toisen erän kuusi viimeistä minuuttia olivat yhtäjaksoista vieraiden painostusta.

Yleensä Heiskanen näyttää kentällä siltä kuin hän ei väsyisi ollenkaan. Ihan niin se ei mene.

”Jos joutuu pelaamaan paljon omissa ja raskaita minuutteja, onhan se silloin tosi raskasta. Jos kiekon kanssa pystyy pelaamaan enemmän, niin helpottaa.”

”Oli meilläkin muutama pidempi pyöritys omissa mutta hyvin kestettiin ne. Välillä niitäkin tulee, että joutuu puolustamaan pidempään.”

Heiskanen pelasi Dallasin mukana Stanley Cupin finaaleissa ensimmäisen koronavuoden syksyllä 2020. Sunnuntaina on tulossa uusi kokemus, kun MM-loppuottelut ratkaistaan tässä ja nyt. Kerrasta poikki.

”Harvemmin minua ovat pelit jännittäneet mutta saa nähdä huomenna [sunnuntaina]. En usko, että hirveästi jännittää. Samalla lailla lähden peliin kuin yleensä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut