Kaikki tiet johtavat Leijonien voittoon – On vaikea ajatella, että missään muussa maajoukkueessa Heiskasen tasoinen pelaaja olisi pelaamassa kakkosylivoimassa

28.5. 17:29

Voiko Leijonilla mennä tällä hetkellä mikään pieleen?

Tuntuu, että kaikki mahdollinen on juuri nyt Suomen puolella. Luonnollisesti iso osa siitä perustuu Leijonien osaamiseen. Joukkue pelaa yksinkertaisesti niin tehokasta jääkiekkoa, ettei joukkue juuri häviä.

Jukka Jalonen on luonut Leijoniin systeemin, jonka pelaajat ovat ostaneet täydellisesti. Tietysti Jalonen valitsee mukaan myös sellaisia pelaajia, jotka hänen kuvioihinsa helposti suostuvat.

Jopa joukkueen tähtipelaajat, kuten Miro Heiskanen ja Mikael Granlund ovat kokonaisuudessa vain yksittäisiä palasia. Eivät ratkaisevasti suurempia kuin monet muutkaan.

On vaikea ajatella, että missään muussa maajoukkueessa Heiskasen tasoinen pelaaja olisi pelaamassa kakkosylivoimassa. Joskus pakkopelin jämäminuuteilla. Tai Joel Armian kaltainen alivoiman erikoisosaaja ei pääsisi pelaamaan lainkaan alivoimaa. Pelaaja, joka on NHL:ssä kyseisessä roolissa erinomainen, yksi sarjan parhaista.

Leijonissa tämäkin onnistuu ja kukaan ei valita. Ei ole syytä, kun joukkue voittaa.

Vaikuttaa myös siltä, että pelaajat voitaisiin herättää uniltaan ja iskeä suoraan kaukaloon. Jokainen tietäisi silti sekunnissa, mitä missäkin tilanteessa pitää tehdä. Sooloilut ovat vähissä tai kokonaan pois.

Lisäksi Leijonat kulkee myös putkessa, jossa kaikki omien käsien ulottumattomissakin olevat asiat kääntyvät hyviksi. Kaikki kunnia Slovakialle ja USA:lle, mutta totuuden nimissä on sanottava, ettei Leijonien reitti puolivälierissä ja välierissä olisi voinut paljoa mukavampi olla.

Esimerkiksi Kanadan kohtaamiselta joukkue välttyi, kun USA voitti Sveitsin.

Leijonia vastaan USA pelasi lisäksi neljällä puolustajalla. Vaikka joukkueessa on esimerkiksi Seth Jonesin kaltainen vahva härkä, joka jaksaa pelata isoja minuutteja, ei puolen tunnin peliajat voi olla näkymättä. Varsinkaan, kun samaan aikaan Leijonat kierrättää tuttua systeemiään. Jossain vaiheessa vaakakuppi vain kääntyy sille joukkueelle, joka jaksaa paremmin.

Pomputkin ovat olleet pitkän aikaa Suomelle suotuisia. Totta kai kaiken perustana on siinäkin oma laadukas pelaaminen, mutta usein joukkueen turnaukseen mahtuu mukaan niitäkin otteluita, jossa kaikki tai ainakin suurin osa pompuista vain menee yhtä joukkuetta vastaan.

Leijonilla niin ei ole hetkeen ollut. Jatkopelien aikanakin Suomella on ollut varaa nukkua pelien aluissa. Avauseristä on selvitty lopulta yllättävän pienin vaurioin.

Niin sitä joskus sanotaan, että yksittäisessä pelissä joukkueen olisi parempi olla onnekas kuin hyvä. Leijonien kohdalla tilanne on ollut poikkeuksellisen hurja, kun joukkue on ollut pidemmän aikaa hiukan onnekas ja ihan oikeasti hyvä.

Se on yleensä yhtälö, jossa vastustajalle jää kovin pienet mahdollisuudet voittaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut