NHL-tähti hämmästelee ensi kertaa tapaamaansa Marko Anttilaa: ”On se aika eläin”

Mörkö-moodin taas tärkeimmällä hetkellä löytänyt Marko Anttila sai yleisön ohella myös pelikavereilleen nousemaan kylmät väreet.

Marko Anttila tuuletti ensimmäistä maaliaan tunteella torstain puolivälierässä Slovakiaa vastaan.

27.5. 20:00

Marko Anttila – koko kansan Mörkö. Suurien tunnevyöryjen takuumies.

Kylmät väreet yleisölle ja pelikavereille. Yhtä aikaa – ja erikseen.

Mörkö löi turnauksen kriittisimmillä hetkillä kiekon kaksi kertaa maaliin ja sinetöi syötöllään Suomen 4–2-voiton Slovakiasta.

”On siinä ainutlaatuinen äijä – iskee maaleja aina, kun niitä eniten tarvitaan. Paikkoja hänellä on ollut aiemminkin tässä turnauksessa, mutta Mörkö panee kiekon sisään silloin, kun sitä eniten tarvitaan”, Anttilan ketjukaveri Saku Mäenalanen hehkutti.

Mäenalasella on eniten kokemusta Anttilan kanssa pelaamisesta, sillä he pelasivat samassa ketjussa ensimmäisen kerran jo olympiakisoissa 2018.

”Äärimmäisen luotettava kaveri. Aina tietää mitä saa. Ei tarvitse ikinä miettiä, ettei ’Stretsi’ antaisi omaa panostaan jäälle”, Mäenalanen hehkutti.

”Mikä esitys torstainakin. Kylmät väreet menivät, kun yleisö huusi yhtenä kuorona Mörköä. Tuosta ei enää pelaajalla fiilis vaihtopenkillä voi paremmaksi mennä.”

Kun Mörkö ensimmäisen kerran sekoitti kansan keväällä 2019, C Moren selostajan Antero Mertarannan letkautuksesta ”Löikö Mörkö sisään?” syntyi ikivihreä, joka toimii takuuvarmana hittinä joka kevät MM-kisojen mitalipelien aikaan.

”Voin luvata, että pidämme Bobin (Mikko Lehtonen) kanssa huolta, että se soi kovaa ja korkealta matsin jälkeen kopissa. Jotain muutakin Mörköä keksimme varmasti ’Stretsin’ kunniaksi”, Mäenalanen lupasi.

Anttila on ainutlaatuinen sankari myös epäitsekkään luonteensa ansiosta.

Kuka muu olisi kahden maalin miehenä syöttänyt tyhjän maalin edessä?

”Minä tietenkin! Mäenalanen aloitti vitsillä.”

”Tyypillistä Anttilaa. Kaikessa tekemisessä todellinen gentleman. Ajattelee aina muita ennen itseään. Siksikin niin pidetty äijä kopissa. Ja hyvä, että syötti. Sain itseltänikin gorillan pois selästä”, Mäenalanen kehui.

Slovakia ei päästänyt Suomea helpolla. Pavol Regenda vei Slovakian avauserässä jo kahden maalin johtoon.

Suomen NHL-vahvistus Esa Lindell ei ennen turnausta ollut tavannut Anttilaa, mutta ei ole voinut välttyä arvokisojen Mörkö-koosteilta.

Puolustaja oli pelin jälkeen onnesta muikeana.

”On se aika eläin näköjään näissä ratkaisupeleissä. Otti taas lähes yksin jengin reppuselkään. Hienoa, että pääsin näkemään sen läheltä. Tuollaisia äijiä joukkueessa tarvitaan”, Lindell kiitteli.

Esa Lindell kamppaili Slovakian Adam Liskaa vastaan.

Koko kansaa kiinnostava kysymys kuuluu, näkyykö Anttilasta jotenkin ulkoisesti, että nyt on Mörkö-moodi päällä?

”Ei erityisemmin, Mörkö on aina samanlainen. Mutta sen tietää, että Anttila on aina parhaimmillaan kovimmissa peleissä”, Mäenalanen vastasi.

”Ei muuten kuin ehkä latauksesta, joka pätee kaikkiin muihinkin. Keskittyminen on joka jätkällä tapissaan pudotuspeleissä”, Hannes Björninen komppasi.

Leijonat kiitti yleisöä pelin jälkeen Anttilan johdolla.

Nelosketju oli Suomen paras, kuten oli helmikuussa olympiakisoissakin välierässä ja finaalissa.

”Meille oikeastaan sopii, mitä kovempi vastustaja on. Tulee enemmän kamppailuja. Pelityylimme sopii niihin ja saamme luotua niiden voittamisella painetta sekä tilanteita vastustajan päähän”, Björninen analysoi.

Leijonat voivat luottaa pankkiketjuunsa myös välierässä USA:ta vastaan.

Mörkö-huuma on huipussaan.

”Tulee huikea viikonloppu sekä meille että yleisölle”, Mäenalanen ennakoi.

Jokaisen kiekkokatsojan mielessä on välierää seuratessa vain yksi kysymys:

”Lyökö Mörkö taas kiekon sisään?”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut