Sveitsi voitti alkulohkonsa Helsingissä ja lähtee suosikkina pudotuspeleihin

Tehohyökkääjä Denis Malgin siirtyi MM-turnauksen pistepörssin kärkeen.

Sveitsin tehopelaaja Denis Malgin (vas.)ja Dominik Egli (oik.) pysäyttävät Saksan Marc Michaelisia.

24.5. 15:48

Sveitsi jatkaa Helsingin lohkon voittajana torstaina jatkuviin jääkiekon MM-kisojen puolivälieriin.

Sveitsi voitti A-lohkon päiväpelissä tiistaina Saksan voittolaukauskisassa 4–3 (1–2, 2–0, 0–1, 0–0). Sveitsi päätyi 20 pisteeseen, Saksa 16:een.

Sveitsi voitti kaikki alkulohkon ottelunsa Helsingissä. Makein, 6–3-voitto, tuli Kanadasta. A-lohkon voittaja kohtaa puolivälierissä B-lohkon neljänneksi sijoittuneen joukkueen, Yhdysvallat.

Lohkokakkonen Saksa saa torstaina vastaan B-lohkon kolmosen, joka on tiistain myöhäisottelun perusteella Suomi tai Tšekki.

Pudotuspeleissä Helsingissä ja Tampereella nähdään joka tapauksessa kolme suomalaista päävalmentajaa. Toni Söderholm valmentaa Saksaa, Kari Jalonen Tšekkiä ja Jukka Jalonen Suomea.

Välierät pelataan lauantaina Tampereella, samoin pronssipeli ja finaali sunnuntaina.

Sveitsi ja Saksa olivat vastakkain myös viime vuoden puolivälierissä Riiassa, jossa Saksa meni jatkoon voittolaukauskisassa. Riiassa Saksa eteni aina pronssiotteluun, jossa se hävisi Yhdysvalloille 1–6.

Sveitsi sai runkosarjan päätösotteluun salama-alun, kun Andres Ambuhl suti avausmaalin ajassa 1.37, mutta sen jälkeen ote siirtyi vastapuolelle.

Kai Wissmann toi Saksan tasoihin ylivoimalla erän puolivälissä. Sveitsin Dominik Egli ehti kuluttaa jäähypenkkiä vain viisi sekuntia.

Stefan Loibl vei Saksan 2–1-johtoon ajassa 15.30. Loibl ohjasi Moritz Seiderin viivalaukauksen Sveitsin maalivahdin Reto Berran selän taakse.

Toisen erän alku oli ensimmäisen toisinto. Pius Suter tasoitti 2–2:een, kun erää oli pelattu vain puolitoista minuuttia.

Erä päättyi toiseen sveitsiläismaaliin, kun joukkueen kärkihyökkääjä Denis Malgin teki ylivoimalla turnauksen viidennen maalinsa.

Lisäksi hän syötti Suterin tasoituksen ja siirtyi MM-turnauksen pistepörssin kärkeen (5 maalia ja 7 syöttöä).

Kolmannen erän puolivälissä Sveitsin puolustus nukahti ja Saksan Matthias Plachta tasoitti 3–3:een. Kolmella kolmea vastaan pelattu viiden minuutin jatkoaika ei tuonut tulosta.

Voittolaukauskisassa Sveitsin maalin tekijöinä onnistuivat Nico Hischier ja Damien Riat. Saksalaiset eivät saaneet maalia rankkarikisassa.

Helsingin alkulohko osoitti, että Sveitsi on hankala vastus kaikille Tampereen lohkon maille. Se pelaa tiivistä ja nopeaa joukkuepeliä.

Puolilta päivin alkanut ottelu keräsi Helsingin jäähalliin 3 862 katsojaa. Sveitsiläiset ja saksalaiset kannattajat pitivät yllä sopivasti meteliä.

Tampereen päiväottelussa Ruotsi voitti Latvian 1–0. Latvia jäi lohkossaan viidenneksi.

Ruotsi nousi B-lohkon kärkeen 18 pisteellä ennen Suomen ja Tšekin myöhäispeliä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut