Ässien kasvatti Antti Tuomisto siirtyy Denverin yliopistosta TPS:aan: ”Erityisesti olen fiiliksissä siitä, että pääsin seuraan, jossa minulla on mahdollisuus menestyä”

Toisen kierroksen porilainen NHL-varaus ei ole pelannut otteluakaan Ässien edustusjoukkueessa.

Antti Tuomisto on porilainen Ässien kasvatti, mutta hän ei palaa Denverin yliopistosta kasvattajajoukkueeseensa.

23.5. 18:21

Ässien kasvatti ja porilainen puolustaja Antti Tuomisto palaa takaisin Suomeen kahden Denverin yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen. Seura johon hän palaa ei kuitenkaan ole Ässät, vaan se on TPS.

TPS on tehnyt kahden vuoden mittaisen sopimuksen 21-vuotiaan Tuomisto kanssa.

”Fiilikset ovat erittäin hyvät siitä, että sain mahdollisuuden päästä pelaamaan TPS:ään ja Turkuun. Erityisesti olen fiiliksissä siitä, että pääsin seuraan, jossa minulla on mahdollisuus menestyä ja tietenkin kehittyä pelaajana”, Tuomisto kertoo TPS:n tiedotteessa.

Tuomisto ei ole pelannut yhtään ottelua Ässien edustusjoukkueessa. Hän siirtyi Denverin yliopistoon Ässien A-nuorista, jossa hänet palkittiin kaudella 2019–2020 nuorten SM-liigan parhaana pelaajana ja puolustajana. Hän teki 48 ottelussa tehot 15+34=49.

Ässien edustusjoukkueessa hän ei pelannut, koska yliopistojoukkueessa pelaaminen olisi ollut mahdotonta, jos pelaajalla olisi tilastoissaan otteluita ammattilaissarjassa. Yksikin peli Liigassa olisi vaatinut ammattilaissopimuksen ja yliopistokaukaloihin vaadittiin amatööristatus.

195-senttinen ja 93 kiloa painava Tuomisto on NHL-seura Detroit Red Wingsin toisen kierroksen varaus kesältä 2019. Hänet varattiin numerolla 35.

Denverin yliopistossa hän teki viime kaudella pisteet 1+8 pelaamassaan 35 ottelussa.

”Olemme iloisia, että Antti valitsi TPS:n. Uskomme, että hän auttaa meitä menestymään ja ottaa samalla itse askeleita kohti NHL-kaukaloita. Isokokoisena rightin pakkina hän tuo meille vahvaa osaamista kiekolliseen pelaamiseen ja toisen kierroksen NHL-varaus kertoo puolestaan hänen potentiaalistaan kovaa kieltä”, HC TPS:n pelaajakoordinaattori Tomi Kallio iloitsee tiedotteessa.

Kuka?

Antti Tuomisto

  • Syntynyt: 20. tammikuuta 2001 Porissa.

  • Pelipaikka: Puolustaja.

  • Pituus/paino: 195 cm/93 kg. Kätisyys: Oikea käsi alhaalla.

  • Varaus: Detroit Red Wingisin toisen kierroksen varaus numero 35 kesältä 2009.

  • Tuomisto teki kaudella 2019–2020 Ässien A-nuorissa huippupisteet, 15+34=49. Hänet valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi.

  • Muuta: Isä Petri kiekkoili ja opiskeli 1990-luvulla yliopistossa Alaskassa. Ässien liigajoukkueessa hän pelasi 7 ottelua kaudella 1996–1997. Hänet on nähty Liigassa myös pää- ja linjatuomarina.

Ässille Tuomiston siirtyminen toiseen liigaseuraan on kiusallista. Ässät etsii tällä hetkellä joukkueeseensa kolmea puolustajaa, joten paikka kokoonpanosta olisi ilman muuta Tuomistolle löytynyt. Hänen kanssaan yritettiin pitkään tehdä sopimusta ennen Tuomiston siirtymistä Denverin yliopistoon, mutta silloin pelaaja valitsi nimenomaan yliopistouran. Nyt hän valitsi ennen Ässiä TPS:n.

Ässien vetovoiman on todettu olevan pelaajamarkkinoilla tällä hetkellä melko pieni, ja Tuomiston tekemä valinta antaa mainion esimerkin siitä.

Ässillä oli kauden 2017–2018 nuorten SM-liigan joukkueessa kolme poikkeuksellisen lupaavaksi laskettua puolustajaa. Tuomisto, Ville Heinola ja Juuso Ketola. Ainoastaan Ketolan kanssa Ässät sai tehtyä liigasopimuksen.

Heinola siirtyi kaudella 2018–2019 Lukkoon, josta hänet varattiin ensimmäisellä kierroksella ja numerolla 20 NHL:n Winnipeg Jetsiin. Siellä 21-vuotias puolustaja nykyään myös pelaa.

22-vuotias Ketola on pelannut Ässissä yhteensä seitsemän ottelua. Ura ei ole sen jälkeen ottanut kunnolla tuulta alleen, vaan polkenut paikallaan. Viime kaudella Ketola pelasi Mestiksessä Hermeksessä 37 peliä tehoin 6+20. Myös sitä edelliset kaksi kautta hän pelasi samassa seurassa. Ensi kaudella hän pelaa Mestiksessä KeuPa HT:ssä. Ketolaa ei ole varattu NHL:ään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut