Naisleijonien Susanna Tapani on innossaan, että naiset saavat taklata Ruotsissa – puolusti päätöstä jäädä kevääksi Venäjän liigaan

Naisleijonien tähti on innoissaan siitä, että naiset saavat ensi kaudella taklata Ruotsin liigassa.

Susanna Tapani pelasi Suomen pronssijoukkueessa Pekingin olympialaisissa.

22.5. 12:15

Tampere

Naisleijonien ykkössentteri Susanna Tapani sanoo olevansa innoissaan siitä, että Ruotsin naisten jääkiekkoliigassa sallitaan tulevasta kaudesta alkaen taklaukset.

Sarja ilmoitti ensi kauden kestävästä kokeilusta perjantaina. Päätöstä perusteltiin esimerkiksi luonnollisella kilpailulla.

Tapani kommentoi aihetta saapuessaan MM-kisojen yhteydessä pidetylle Leijona-lounaalle, jolle osallistui maajoukkueessa meritoituneita pelaajia sekä Suomi-kiekon taustahahmoja.

"Olen pelannut melkein koko urani pojissa. Olen aina tykännyt taklaamisesta ja se kuuluu jääkiekkoon. Tietysti se on pitkä prosessi, kun se tulee ja vaatii vähän totuttelua. Varmaan ensimmäinen kausi menee vähän opettelussa. Olen ihan innoissani ja tulen seuraamaan, miten menee. Voisin kuvitella, että lähden sinne pelaamaan”, Tapani sanoi.

Tapani kertoi olevansa tällä hetkellä ylimenokaudella. Hän lähti Pekingin olympialaisten jälkeen pelaamaan kiinalaisen joukkueen KRS Vanke Raysin riveihin. Samassa joukkueessa pelasivat suomalaisista myös Noora Räty, Minnamari Tuominen, Anna Kilponen ja Michelle Karvinen.

KRS Vanke Rays pelaa Ženskaja Hokkejnaja Ligassa eli Venäjän naisten pääsarjassa ja on pitänyt majapaikkaansa lähellä Moskovaa. Pian Pekingin olympialaisten jälkeen Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Pelaajat pelasivat silti joukkueessa kauden loppuun asti ja olivat mukana voittamassa sarjan mestaruutta.

Tapani pelasi joukkueessa aiemmin myös kauden 2020–21 pudotuspelejä, jotka pelattiin vasta viime syksynä.

”Oli tuttu joukkue, ja hyvä joukkue kasassa, mutta tietysti maailmantilanne vaikeutti tilannetta. Oli henkisesti raskas loppukausi. Onneksi kaikki meni hyvin siellä ja joukkue hoiti asiat hyvin. Lopputuloskin oli hyvä, niin jäi hyvä maku itselle”, Tapani sanoi.

Oliko missään vaiheessa mielessä, että lähtisitte pois kesken kauden?

”Kyllä sitä keskustelua käytiin koko ajan, ja mentiin päivä kerrallaan. Se vaikutti aika paljon, että oli kiinalainen joukkue. Jos olisi ollut venäläinen joukkue, varmasti olisi lähdetty heti sieltä. Se oli vähän eri tilanne, ja oli monta asiaa, jotka vaikuttivat. Näin jälkikäteen ajateltuna ihan hyvä, että jäätiin”; Tapani sanoi.

Joukkue pysytteli tiukasti tukikohdassaan eikä lähtenyt muualle kuin pelaamisen ja harjoittelun takia.

”Ei oikeastaan käyty missään muualla. Arki oli vähän tylsää, kun ei voinut mennä minnekään. En seurannut muualta kuin Suomen mediasta tilannetta, ja joukkue päivitti koko ajan meille, mikä tilanne on. Siellä oli ihan turvallista, mikä oli ykkösjuttu.”

Venäjällä pelanneista kukaan ei ole mukana Naisleijonien ensimmäisellä MM-turnaukseen valmistavalla leirillä ensi viikon lopulla. Tapani sanoo, että loppukesän MM-turnaus kiinnostaa. MM-kisat pelataan Tanskassa, mikä helpottaa matkustamista verrattuna Pohjois-Amerikan kisoihin.

”Elokuu on haastava ajankohta. Vaikuttaa kesän treenaamiseen ja aikatauluihin muuten. Katsotaan, miten kesä lähtee rullamaan, että pääsee hyvään kuntoon.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut