Ässäkasvatti Lammikko on itsevarma taidoistaan puolustavassa roolissa, mutta halua muuhunkin olisi

Lammikko on yksi Suomen alivoimahyökkääjistä.

Juho Lammikko (91) ja Jere Sallinen (76) Itävallan maalilla lauantaina.

21.5. 19:46

Tampere

Viikonlopun tuplapelin ensimmäinen osa perjantaina oli kolmosketjun keskushyökkääjälle Juho Lammikolle poikkeuksellinen.

Lammikko nimittäin avasi Britanniaa vastaan pistetilinsä. Syöttöpiste oli Lammikon ensimmäinen kahdessa MM-turnauksessa, joissa hän on ollut mukana. Aiemmin tehoja oli tullut Leijona-paidassa vain arvoturnausten ulkopuolella.

Itävalta-voitossa lauantaina pistetili ei karttunut, joten Lammikon saldo kahdessa MM-turnauksessa on tällä hetkellä 13 ottelua ja 0+1.

Lammikko on maailmanmestari sekä Nuorista Leijonista 2016 että miehistä 2019.

Nuorten turnauksessa pisteidenteosta vastasivat esimerkiksi Sebastian Aho, Jesse Puljujärvi, Patrik Laine, Roope Hintz ja Kasperi Kapanen. Lammikon saldo oli silloinkin 0+0.

Mutta pistesaldolla ei Noormarkun kasvatin tapauksessa ole maajoukkueroolissa merkitystä. Peli kulkee oma pää edellä, ja Lammikko on myös yksi alivoimalla käytettävistä hyökkääjistä.

Kuuden pelin jälkeen alivoima on edelleen virheetöntä: ei ainuttakaan maalia omaan päähän noin 20 alivoimaminuutin aikana.

”Tehdään hommia paljon, ja koetetaan pelata yhdessä ja tiiviinä. Joka peli scoutataan vastustajaa etukäteen. Hyvin se on toiminut, yritetään jatkaa”, Lammikko sanoi alivoimasta.

Toisin kuin edellisissä arvokisoissaan, Lammikon ei voi nyt sanoa olevan missään jarruketjussa. Kahdessa edellisessä pelissä hänen laidoillaan ovat olleet taiturimaisin ässäkasvatti Joel Armia sekä maajoukkueessa aina hyvin tehoja tehnyt Harri Pesonen.

Kolmosketjun triolta on lupa odottaa tulosta.

Vaikka MM-turnauksissa tehot ovat olleet vähissä, ei Lammikkoa kotimaisella mittapuulla voi sanoa puukätiseksi pelaajaksi. Lammikko pelasi 51 pisteen kauden Kärpissä kaudella 2019–20 ja oli Liigan pistepörssissä kuudes.

Ennen Kärppiin tuloaan Lammikko oli tehnyt ensimmäisen yrityksensä NHL:ssä, ja sinne hän on Oulussa pelatun vuoden jälkeen palannut KHL-visiitin kautta.

Vancouverissa Lammikko pelasi tällä kaudella 75 peliä ja teki 15 pistettä. Roolia rakennetaan taalaliigassakin puolustaminen edellä.

”Kyllä siellä on aika puolustavassa roolissa ollut. Mielestäni olen siinä aika hyvä ja koetan vetää sitä kautta. Kun rooli on sellainen, niin sen mukaan koettaa pelata.”

Onko pisteidentekijän rooliin kaipuuta?

”Tietenkin sitä vähän haluaisi, mutta Leijonissa kelpaa rooli kuin rooli. Koettaa tehdä joka roolin parhaansa mukaan ja auttaa niin hyvin kuin pystyy. Ei kai siinä muu auta, hymy huulilla.”

Leijonilla on seuraavaksi edessä kaksi välipäivää. Niiden osalta tärkein anti on Lammikon mukaan lepo.

”On ollut paljon pelejä. Moni on tullut Leijoniin suoraan tai ollut kotona yhden tai kaksi päivää. Dallasin jätkät tulivat suoraan pudotuspeleistä. Tekee varmaan heillekin hyvää, että saa hetken levätä”, Lammikko sanoi.

Ottelut jatkuvat tiistaina, jolloin Leijonat kohtaa lohkovaiheen päätöspelissään Tšekin. Jo tässä vaiheessa tiedetään, että Leijonat voittaa lohkonsa voittamalla pelin varsinaisella peliajalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut