Leijoniin iskenyt maalivahti­mysteeri, jonka ratkaisu pysyy poissa tulostaululta

Suomi kaatoi Itävallan helposti. Vastus ei ollut kovimmista kovin, mutta Olkinuora tietää, että nolla on aina nolla.

Teemu Hartikainen vääntää, puskee ja kerää syöttöpisteitä, mutta maali antaa odotuttaa.

21.5. 18:39

Tampere

Ottelusta Itävaltaa vastaan tuli Leijonien ykköskentän herkutteluhetki.

Suomi voitti jääkiekon MM-turnauksen alkusarjan viimeistä edellisessä ottelussa Itävallan 3–0. Nyhjäämistäkin mahtui mukaan, vaikka suurimmaksi osaksi lauantai-iltapäivän kamppailu oli suomalaista jääkiekkoklinikkaa.

Nautintokerroin nousi isoimmaksi, kun Sakari Mannisen johtama ykkösketju veivasi kiekkoa erilaisilla kuvioilla.

Granlund oli ketjun pelitietokone, Hartikainen sai leikkiä Wayne Gretzkyä ja Manninen rillutteli pyörittäessään itävaltalaisia.

Legendaarinen Gretzky syötti uransa nautittavimmat maalit maalin takaa, ja samanlaisen kiekon Hartikainen tarjoili Valtteri Filppulalle ottelun avausmaaliin. Jäällä oli hetkellisesti niin sanottu sekaketju, josta Filppula sai kosketuksen.

Leijonien ykkösketjun yhteispeli, syöttötarkkuus ja toisten löytäminen oli niin nautinnollisen hyvää, että se lupailee paljon ensi viikon koviin otteluihin.

Hartikainen ja Manninen pelasivat seurassaan hyvin yhteen Granlundin kanssa. Silloin ketjussa pelasi Markus Granlund ja nyt isoveli Mikael.

Granlundin veljesten kiekkoilullinen ajatusmaailma on sen verran lähellä toisiaan, että Granlundin vaihtuminen toiseen Granlundiin alkoi rullata ensi hetkistä lähtien.

Hartikainen pelasi ja pelaa illasta toiseen vahvasti laitojen lähellä. Columbuksen urheilujohtaja (GM) Jarmo Kekäläinen pani merkille, että Hartikainen on nykyään vahvempi ja parempi kulmakamppailuissa kuin aikoinaan NHL-urallaan.

Leijonat tarvitsee turnauksen lopulle toimivaa ja ennen kaikkea tehokasta ykkösketjua. Itävaltaa vastaan jokainen ketju pyöritti peliä, mutta Mannisen koneisto takoi isoimmat pisteet.

Eipä hävettävää ole Filppulankaan saaliissa: 1+1. Ja Toni Rajalan tekemä kolmas maali oli niin tarkka laukaus, että siitä voisi antaa parikin pistettä.

Leijoniiin on iskenyt maalivahtimysteeri. Ykkösvahdiksi suunniteltu Harri Säteri oli mystisesti sivussa jo toisesta ottelusta peräkkäin. Ainakaan toistaiseksi se ei näy tulostaululla, kun Jussi Olkinuora ei päästänyt Britanniaa ja Itävaltaa vastaan maaliakaan.

Vastus ei ollut kovimmista kovin, mutta Olkinuora tietää, että nolla on aina nolla.

Ratkaisijoita riittää laajalti, mutta niin sanottu nelosketju saisi vähän vahvemmin nostaa päätään esille.

Nelonen täytti paikkansa, mutta kolmikko totutti kiekkokansan hyvään. Marko Anttila ratkaisi täysin yllättäen MM-kullan 2019 ja keskushyökkääjä Hannes Björninen ohjasi olympiakultaan johtaneen maalin Venäjän olympiakomitean joukkuetta vastaan.

Leijonissa toivotaan, että nelosen piilossa pysyneet tehot purskahtavat esille neljässä viimeisessä ottelussa, ja että Suomi pelaa ne kaikki.

Mahdollinen puolivälierätappio tarkoittaisi, että kotijoukkueella olisi enää kaksi ottelua jäljellä.

Ruotsin Tre Kronor syötti kiekon suomalaisten lapaan häviämällä Yhdysvalloille. Tappio tarkoittaa sitä, että Leijonat pelaa alkulohkon voitosta Tšekki-ottelussa tiistaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut