Miro Heiskasen temppu kohahdutti yleisöä – brittipelaaja jäi täysin vaille mahdollisuuksia: ”Ei tainnut tulla edes hiki?”

NHL-tähti Miro Heiskanen häikäisi leijonafanit – ja pakkipari Mikael Seppälän.

Miro Heiskanen kurvaili Nokia-areenan jäällä tutun näyttävästi.

20.5. 20:43

Mikael Seppälän kevättä ei ole voinut haukkua tylsäksi.

Seppälä, 28, juhli Suomen mestaruutta Tapparassa, kunnes kutsu kävi Leijoniin ja MM-kotikisoihin valmistavalle leirille. Ennakkoluulottomasti vahvuuksiinsa isoillakin estradeilla luottava Seppälä raivasi ensin tiensä MM-joukkueeseen, mitä seurasi perjantain Britannia-ottelussa omanlaisensa huipennus.

Päävalmentaja Jukka Jalonen joutui karsimaan yhden puolustajan (Ville Pokka) pois pelaavasta kahdeksikosta. Jalonen ei pudottanut Seppälää – päinvastoin.

Jalonen asetti väkivahvan ylivieskalaisen vierelle Dallas Starsista saapuneen NHL-tähti Miro Heiskasen.

”Miron rauhallisuuden huomasi. Hän luistelee todella kevyesti, niin ei tule minkäänlaisia ongelmia. Ei tainnut pelissä tulla edes hiki? Sitten hän löytää kaikki mahdolliset syötöt viimeisen päälle”, Seppälä ylisti Heiskasta.

Heiskasen, 22, kyvyt nousivat esiin selvästi, kun Suomi murjoi MM-turnauksen lilliputteihin kuuluvan Britannian maalein 6–0 (2–0, 2–0, 2–0). Edes torstainen saapuminen Suomeen ja matkustuksen rasitukset eivät tuntuneet painavan.

Heiskanen esitteli itsensä yli 11 000 -päiselle suomalaisyleisölle 11. peliminuutilla. Seppälä heitti omissa selkänsä takaa syötön Heiskaselle, joka rullasi eleettömän sulavasti kovaan vauhtiin, painoi vartaloharhautuksella brittipelurin ohi ja karkuun.

Kotiyleisö kohahti äänekkäästi. Heiskanen tarjoili kiekon nousunsa päätteeksi takatolpalle Valtteri Filppulalle, jonka viimeistely-yritys ei aivan onnistunut.

Heiskasen komeita harhautuksia nähtiin myöhemmin pelissä pari lisääkin.

”Se oli aika siisti. Siinä on taitava kaveri kyllä”, Seppälä naureskeli.

Miro Heiskanen (vas.) ja Mikael Seppälä siivosivat maalinedustaa.

Seppälä muodosti Tappara-paidassa miesten kiekkoliigan kevään jykevimmän pakkiparin yhdessä yli satakiloisen Brady Austinin kanssa. Pelikin kulki – pakkipari oli täyttä timanttia pudotuspeleissä.

Vaikka kanadalainen olikin kiistatta huippupeluri kotimaan kaukaloihin, voinee sanoa, että Seppälä sai leijonapaidassa vierelleen isosti parannellun painoksen vasen käsi alhaalla ampuvasta pakkiparista.

Kun Seppälälle esittää kysymyksen siirtymästä Austinista Heiskaseen, jykevän oman pään suojelijan kasvoille muotoutuu leveä virne. Siitä huolimatta Seppälä ei tartu täkyyn – kenties kunnioituksesta luottopariaan Austinia kohtaan.

”Kyllähän tässä oli aika helppoa pelata. Riitti, kun laittoi kiekon kaverille niin hän löysi lapoja hyökkäyspäässä. Saimme monta tilannetta Miron ansiosta”, Seppälä kehui.

Seppälä on ennen kaikkea puolustuspään erikoismies, mutta hänellä on myös taipumus tehdä rohkeita hyökkäyspään nousuja tilanteen tullen.

Voiko niin tehdä Heiskanen vierellään?

”Totta kai, jos paikka on. Miro on todella hyvä puolustussuuntaankin. Lähtökohtaisesti pyrin antamaan Miron mennä”, Seppälä analysoi.

Seppälä tuskin pelannee Heiskasen kanssa lopputurnauksen ajan. Kun aikaerot on karisteltu, Heiskanen laitettaneen yhteen Stars-joukkuekaveri Esa Lindellin kanssa. Tällöin Suomella on kenties koko turnauksen kovin yksittäinen puolustajapari.

Seppälä voi kuitenkin olla hyvin tyytyväinen panokseensa MM-jäillä. Suomella on yhdeksän puolustajaa, joista kahdeksan pelaa. Viime kevään MM-hopeamitalisti on varmoilla esityksillään ansainnut pelipaikan viimeisen turnausviikon lähestyessä.

Se on jo pieni saavutus itsessään.

”Oma tavoitteeni oli tänne tultaessa, että pelaan loppuun asti. Siitä taistelen.”

Suomi ei ole hävinnyt MM-kotikisoissaan vielä yhtään ottelua varsinaisella peliajalla. Takana on neljä voittoa ja voittomaalikilpailun tappio Ruotsille.

Alkulohkoa on jäljellä kaksi ottelua. Suomi kohtaa Nokia-areenassa lauantaina Itävallan ja tiistaina Tshekin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut