Taas pyöriteltiin se perinteinen pakkopulla – onko joka vuosi pakko toistaa sama kaava?

20.5. 20:25

Ei siitä pääse yhtään mihinkään. Leijonien ja Britannian ottelu oli monella tasolla pelkkää pakkopullaa. Se ei tarjonnut suuria elämyksiä tai unohtumattomia hetkiä. Se tarjosi kaikilla tavoin ylivoimaisen joukkueen voiton altavastaajasta. Ei mitään muuta.

Asia oli nähtävissä yleisössäkin, sillä Nokia-areena oli hiljainen ja osittain harraskin koko kamppailun ajan. Maaleille jaksettiin toki taputtaa, mutta ei niistä kukaan aidosti innostunut. Ainakaan selvin päin.

Ei se Leijonien pelaajillekaan mikään huikea ottelu ollut. Tietysti lähtökohtaisesti maalin tekeminen oli vähän helpompaa kuin normaalisti. Britannian pelaajat ohjasivat kiekon peräti neljä kertaa omaan maaliin. Nyt Leijonille riitti siis toistuvasti ohilaukauskin maalin arvoiseen suoritukseen.

Yhtälössä keskiöön nousee jokavuotinen keskustelu MM-kisojen joukkuemäärästä. Tänä vuonna joukkueita on pelaamassa Tampereella ja Helsingissä yhteensä 16. Se on paljon. Venäjä pudotettiin oikeutetusti pihalle, eikä sillä pitäisi olla asiaa MM-kisoihin tulevinakaan vuosina. Venäjän pudottaminen vain korostaa sitä, että joukkuemäärää olisi hyvä saada reilusti alaspäin. Tai sitten katsojien tehtäväksi jää katsella perjantain kaltaista pakkopullaa tulevaisuudessakin.

Itselleni heräsi kaiken keskellä jälleen se tuttu kysymys, joka käy mielessä joka ikinen vuosi MM-kisojen aikaan. Voisiko asialle tehdä jotain? Saada muutoksilla kisat sellaisiksi, että kaikilla peleillä olisi merkitystä?

Olisiko ihan täysi mahdottomuus, jos MM-kisoissa keskiöön nostettaisiinkin nimenomaan jääkiekko? Ei mikään muu. Siellä pelaisi oikeasti vain sellaisia joukkueita, joilla olisi mahdollisuus voittaa maailmanmestaruus. Tai edes mitali. Pelejä voisi olla joka kisoissa vähemmän, ja laatu korvaisi määrän. Kymmenen joukkueen kanssa tämä onnistuisi.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto tienaisi luonnollisesti muutaman euron vähemmän, mutta peleillä olisi merkitystä. Aina. Niitä olisi oikeasti jännittävä katsoa, ja yleisökin saisi takuulla kitarisat heilumaan, kun jokainen tappio olisi valtava isku.

Selvää toki on, että mikään ei tule oikeasti muuttumaan, jos lauseen alku on, että kansainvälinen jääkiekkoliitto tienaisi silloin vähemmän. Mutta aina saa unelmoida.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut