Kääpiöpystykorvat estivät Miro Heiskasen pääsyn bisnesluokkaan – Leijonien nöyrä huippupuolustaja ei lähtenyt numeroleikkiin

Dallasin ykköspakki huokui pelihaluja Leijonien ensimmäisen harjoituksen jälkeen.

Miro Heiskanen (kesk.) vaihtoi kuulumisia Mikael Granlundin (oik.) kanssa Leijonien harjoituksissa torstaina.

19.5. 18:21

Tampere

Yli 300 NHL-ottelua pelannut Miro Heiskanen solahti Leijonien joukkueeseen kuin vanhasta muistista.

Dallasin pelinumero neljä vaihtui tuttuun, jo HIFK-aikoina käytettyyn 41:een. Maajoukkueessa Heiskanen pelasi puolestaan numerolla 42 olympiakiekkoa Pyeongchangissa ja MM-pelejä Tanskan Herningissä 2018.

Leijonissa numerolla neljä pelaava Mikko Lehtonen totesi Ruotsi-pelin jälkeen numeron antamisesta Heiskaselle, että ”katsotaan paljonko Miro laittaa kättä taskuun”.

Perään Lehtonen tosin totesi, ettei usko Heiskasen kyselevän numeronsa perään.

”Miron tuntien hän on niin nöyrä pelaaja.”

Heiskasen olemuksesta huokui sama rauhallisuus ja vaatimattomuus, josta hän tuli tutuksi ennen rakettimaiseen nousuun lähtenyttä NHL-uraa.

On helppo uskoa, että Heiskaselle käyvät kaikki roolit Suomen MM-kisoissa. Hän tietää, ettei MM-kiekossa pelata 25 minuuttia illassa kuten Dallasissa, vaan Jukka Jalosen pelisysteemi käyttää kahdeksaa puolustajaa, kun Dallasissa pelataan kuudella pakilla.

Sen verran kävi ensimmäisessä harjoituksessa selväksi, että Heiskanen pelaa Mikael Seppälän parina.

Seppälä sai vähintään pienen lottovoiton, kun pääsee aloittamaan Heiskasen kanssa. Paljon parempia puolustajia ei tässä turnauksessa ole heittää pariksi.

Sekin on selvää, että puskutraktorimaisen Seppälän täytyy onnistua kiekon kanssa häärivän Heiskasen kanssa. Työnjakokin se selvä: toinen varmistaa ja toinen nousee, eikä ole vaikea arvata kuinka roolit jakautuvat.

”Hyväntuntuinen kaveri. Muutamia pelejä olen nähnyt ja hyvin on pelannut”, Heiskanen kehui Seppälää. Yhteistä historiaa heillä ei ole ennen tätä.

Ylivoimalla Heiskanen ottaa paikan Sami Vatasen viereltä, jossa hyökkääjät ovat Valtteri Filppula, Toni Rajala ja Harri Pesonen.

Kyseisestä ylivoimakentällisestä väistyy siis Joel Armia.

Heiskanen oli päättänyt jo ennen Dallasin pudotuspelejä, että hän on valmis MM-turnaukseen, jos kausi päättyy Pohjois-Amerikassa ja kroppa on kunnossa raskaan kauden jälkeen.

Starsin pelit loppuivat ensimmäisellä kierroksella Calgaryä vastaan, mutta Heiskanen teki kaikkensa jatkaakseen pelejä akselilla Dallas–Edmonton. Oilers olisi ollut seuraava vastustaja, mutta siihen asti ei matka jatkunut.

Seitsemännessä pelissä Heiskasella oli tolppa- ja yläputkilaukaukset, mutta hänkään ei saanut Dallasin kauteen pidennystä.

Heiskanen sanoi, että oli harmi lentää ulos ensimmäisellä kierroksella. Ikävää oli myös se, että ”ei voi jäädä jossittelemaan.”

Ruotsin Jacob Peterson on Heiskasen seurakaveri Starsista. He lensivät samalla Finnairin suoralla lennolla Dallasista Helsinkiin. Peterson pelasi jo keskiviikkona Suomea vastaan, mutta Heiskanen sanoi, ettei edes harkinnut sitä.

”Päätettiin, että tulen vasta perjantain peliin. Ei ollut hirveästi aikaa levätä.”

Levon merkityksen ymmärtää. Peterson on maksimissaan kymmenen peliminuutin tulokas, kun Heiskanen kantoi koko kauden suurinta vastuuta koko seurassa.

”Hyvä on vireystila, ja olen valmiina pelaamaan perjantaina”, Heiskanen sanoi.

Erinomaisesti luisteleva Heiskanen on sen tason pelaaja, että Atlantin ylittävillä lennoilla luonnollisin matkustusmuoto on bisnesluokka. Hänen pienet kääpiöpystykorvansa estivät bisnekseen pääsyn.

”Saatiin onneksi oma rivi”, Heiskanen sanoi matkustamisesta kahden pomeranianin kanssa.

Jalosen päävalmentajuuden kakkosjaksolla Leijonista on rakentunut menestyskone, jonka kolme viime kautta ovat pysäyttävät: MM-kulta, MM-hopea ja olympiakulta.

Tällainen tilasto tuntuu Pohjois-Amerikassa asti.

”Totta kai se helpottaa, kun tietää, että on mahdollisuus menestyä kun tänne tulee. Se on tavoite”, Heiskanen sanoi viime vuosien mitalien vaikutuksista.

Heiskanen, 22, pelasi ensimmäisen kerran arvokisoissa Etelä-Korean olympialaisissa ja perään MM-kisoissa. Siihen talveen mahtui harvinaisesti myös nuorten MM-kisat Buffalossa.

”Hyviä muistoja. Aina kiva olla maajoukkueen kanssa, ja silloin sain olla paljon mukana. Hyvät muistot jäivät kaikista kisoista.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut