Miksi Erik Haulaa ei kysytty Leijoniin? Näin Jukka Jalonen vastasi

Jukka Jalonen sanoi Leijonien olleen tehottomia keskiviikon ottelussa Ruotsia vastaan.

Jukka Jalonen (vas.), Mikko Manner ja Ari-Pekka Selin kokivat vuoden ensimmäisen tappion arvokisoissa.

19.5. 11:28

Tampere

Boston Bruinsin porilaishyökkääjällä Erik Haulalla olisi ollut mahdollisuus lähteä Tampereen MM-kisoihin, kun hänen NHL-seuransa taival päättyi pudotuspeleissä.

Lue lisää: Leijonat toivoi NHL:stä sentteriä – Erik Haulaa ei ole silti edes kysytty kotikisoihin

Leijonien GM Jere Lehtinen kertoi aiemmin, että katseet olivat Dallas-kaksikossa, puolustaja Miro Heiskasessa ja sentteri Roope Hintzissä. Heiskanen kisoihin tulikin, mutta Hintz ei päässyt mukaan loukkaantumisen vuoksi.

Vapaiden hyökkääjien listalla Haula olisi ollut looginen seuraava vaihtoehto. Sen sijaan Leijonat kutsui joukkueeseen yhdeksännen puolustajan Esa Lindellin.

Päävalmentaja Jukka Jalonen perusteli ratkaisua keskiviikon Ruotsi-pelin jälkeen.

”Sanotaan näin, että mietimme asiaa enemmän pelaajakohtaisesti. Mietimme enemmän pelaajan tasoa kuin sitä, mikä se pelipaikka on”, Jalonen vastasi Iltalehden mukaan.

”Heiskanen ja Lindell on sellainen parivaljakko, että voisi sanoa, että kaksi Suomen parasta puolustajaa. Olisi ollut aika tyhmää jättää se mahdollisuus käyttämättä tässä tilanteessa.”

Jalosen mukaan kaksikko voi olla mukana jo perjantaina, mutta asiassa kuullaan myös puolustajien omia näkemyksiä, kunhan he torstaina saapuvat.

Siihen Jalonen ei ottanut kantaa, kenen puolustajan kohtaloksi tulee väistyä katsomon puolelle. Sitä on jo mietitty kumpaan ylivoimaan Heiskanen saa paikan, mutta sitäkään Jalonen ei paljastanut.

”Kyllä me sitä vähän on mietitty. En sitä vielä tässä medialle paljasta, koska ei ole kerrottu pelaajille”, Jalonen sanoi.

Jalonen arvioi joukkueensa olleen hieman hermostunut Ruotsi-pelin alussa.

Ruotsi voitti jääkiekon MM-kisojen alkusarjan ottelussa keskiviikon myöhäisottelussa Suomen maalein 3–2.

Avauserässä Leijonilla takkusi esimerkiksi syöttöjen laatu, ja Ruotsi johti peliä ensimmäisen erän jälkeen.

Toisessa erässä Suomi nousi johtoon Mikko Lehtosen ja Sami Vatasen maaleilla, mutta kolmannessa Ruotsi tasoitti ja vei pelin voittomaalikilpailussa.

Tappio oli Leijonille ensimmäinen tämän vuoden arvoturnauksissa. Aiemmat kolme peliä Leijonat voitti, samoin kaikki ottelunsa Pekingin olympialaisissa.

"Toinen erä oli hyvä, ja olihan meillä paikkoja tehdä enemmän kuin kaksi maalia. Vähän tehottomia oltiin. Tiukka peli, ei siinä se kummempaa”, Jalonen sanoi ottelun jälkeen.

Leijonat teki Yhdysvaltoja vastaan kolme maalia toisessa erässä ja Ruotsiakin vastaan kaksi. Vielä viimeisen Eurohockey Tourin ensimmäisissä peleissä toiset erät olivat Leijonille vaikeita.

”Toisen erän peli on ollut nyt hyvää, ja ollut jo pidempäänkin hyvää. Siinä oli joku sellainen pätkä, jolloin se ei toiminut. Ei ole ollut moittimista täällä.”

Kun Ruotsi vei lisäpisteen, lohkovoitto ei ole Leijonien omissa käsissä. Liiaksi Jalonen ei halua jäädä peliä murehtimaan.

”Tappiosta pitää oppia. Katsotaan vähän mitä teimme ja mitä pitää parantaa, ja mennään eteenpäin. Liikaa ei pidä jäädä yhteen otteluun. Tämä oli kuitenkin peli, joka olisi voitu yhtä hyvin voittaakin.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut