Pidettäisiinkö jopa MM-hopeaa Leijonilta nykytilanteessa katastrofituloksena?

18.5. 21:46

Leijonat on pelannut viime vuosina niin hyvin, että kannattajat ovat saaneet nauttia mestaruuksista ja mainioista tuloksista toistensa perään. Jukka Jalosen joukkueista on tullut eräänlainen oletusarvo menestykselle.

Odotukset menestyksestä eivät ole ratkaisevasti pienentyneet kotikisojen kolmen ensimmäisen pelin jälkeen. Tuloksena on kolme voittoa.

Matkaan on tarttunut täydet pisteet ja reitti puolivälieriin on jo tässä vaiheessa käytännössä varma.

Mukaan joukkueeseen tulee vielä Miro Heiskasen ja Esa Lindellin tasoiset huippupelaajat, joten baana on auki päätyy asti. Se lienee kaikkien oletusarvo.

Luonnollisesti Leijonat on yksi kisojen suosikeista, mutta vielä joukkue ei ole Tampereella suoranaisessa testissä ollut.

Norja ei ole materiaaliltaan lähellekään Suomea. Latviaa vastaan Suomi oli vaikeuksissa oikeastaan koko pelin, mutta pystyi jälleen kerran voittamaan. USA:n piti olla vastustajana vähän vaarallisempi, mutta joukkue vaikutti lähinnä siltä, että se on tullut Tampereelle lomailemaan ja pelaamaan pari jääkiekko-ottelua vapaapäivien välissä.

Kysymysmerkkejäkin Leijonien pelaamisessa on näkyvissä.

Muutama vuosi sitten ne olisi tuotu isosti esille. Nykytilanteessa luotto Jalosen Leijoniin on niin iso, ettei poikkiteloista sanaa ole syytä esittää. Kriittisen ja jopa negatiivisen ajattelun kiekkoihmisetkin ovat hiljaa. Voittoja on tullut sen verran paljon, että prosessin tiedetään toimivan ja siihen luotetaan.

Samalla odotukset voivat kasvaa jopa mahdottomiksi täyttää. Menestysmarssin keskelläkin on hyvä muistaa, että yksittäisessä välieräpelissä tai finaaliottelussa voi käydä ihan mitä tahansa. Suomi voi pelata niissä hyvin ja hävitä silti. Pomput voivat jossain vaiheessa mennä isomminkin Leijonia vastaan.

Olisiko nykyisessä aallonharjalla porskuttamisessa jopa loppuottelutappio eräänlainen shokki koko kansalle?

Sen ei pitäisi olla. Yksittäisessä pelissä Kanadaa, Ruotsia, Tshekkiä tai Sveitsiä vastaan Suomi voi myös hävitä. Vaikka niin tapahtuisi, se ei olisi edes suuri epäonnistuminen. Jopa 70 prosentin ennakkosuosikki häviää matemaattisesti kolme kertaa kymmenestä. Syyllisten etsiminen olisi tuollaisessa tilanteessa hölmöä, koska sellaisia ei aina ole.

Keskiviikkona Leijonat saa vastaansa Ruotsin. Se on selvästi kovin testi tähän mennessä. Päättyy peli miten tahansa, ei se kuitenkaan heilauta ratkaisevasti Jalosen joukkueen paattia.

Seuraava huipputärkeä peli on puolivälieräottelu, jossa on pakko voittaa. Sen Leijonat todennäköisesti tekeekin.

Maailmanmestariksi jyrääminen on sitten eri asia. Kaikesta positiivisuudesta huolimatta MM-kulta vaatii nykytilanteessakin aivan kaiken menemistä toiveiden mukaan. Aina niin ei yksinkertaisesti voi tapahtua. Sekin on syytä hyväksyä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut