USA:n Nate Schmidt on Erik Haulan parhaita ystäviä ja Ville Heinolan joukkuekaveri: ”Luulen, että siellä saattaa jo viesti tai kaksi olla odottamassa minua”

Nate Schmidt ei ollut erityisen innoissaan Tomi Haulan tapaamisesta maanantain tappiollisen ottelun jälkeen. Kuittia oli todennäköisesti tulossa.

Nate Schmidtillä (numero 88) riitti kiirettä Leijonien ja Teemu Hartikaisen kanssa maanantai-iltana.

17.5. 6:00

Suomi oli myöhään maanantai-iltana voitokas, kun alkulohkon kamppailussa vastassa oli USA. Ottelu päättyi 4–1, eikä paremmasta joukkueesta jäänyt kenellekään suurta epäselvyyttä. Tämän tiesi myös USA:n NHL-puolustaja Nate Schmidt.

”Emme olleet kovin hyviä. Siinäpä se. Aivan liikaa jäähyjä ja Suomen tasoinen joukkue rankaisee niistä,” Schmidt hymähti tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Puolustajalla on myös oma yhteytensä Suomeen ja Satakuntaan. Schmidt on nimittäin yksi porilaisen NHL-kiekkoilija Erik Haulan parhaista ystävistä.

He ovat esimerkiksi asuneet kämppäkavereina. Roolitkin olivat kotioloissa selvät, Schmidt kokkasi ja Haula siivosi.

Kaksikko pelasi ensimmäisen kerran yhdessä Minnesotan yliopistojoukkueessa ja sen jälkeen myös finaaleihin asti johtaneen kauden 2017–2018 verran Vegas Golden Knightsissa NHL:ssä.

Nyt Haula pelaa Bostonissa ja Schmidt Winnipegissä, mutta ystävyys on säilynyt.

”Juttelemme edelleen paljon ja hän on parhaita ystäviäni. Vaihdoimme viestejä ennen otteluakin ja hän toivotti minulle onnea peliin. En kuitenkaan usko, että hän oli toivotuksessaan kauhean vilpitön”, Schmidt naurahti.

Uskotko, että puhelimeen on tulossa lisää viestejä Suomen 4–1-voittoon päättyneen pelin jälkeen?

”Luulen, että siellä saattaa jo viesti tai kaksi olla odottamassa minua.”

Haula on mahdollinen vaihtoehto myös Leijonien MM-joukkueeseen. Ainakin ryhmässä olisi edelleen yksi paikka auki ja Haula voisi loukkaantuneelle Roope Hintzille varatun paikan ottaa.

Oletko kuullut jotain Haulan tilanteesta?

”En ole jutellut Erikin kanssa mitään suurta MM-kisoihin liittyen, joten en tiedä hänen tilanteestaan. Lähinnä olen kysellyt vinkkejä, joita Suomessa olisi hyvä kokea ja tehdä. Hänellä on alla kirvelevä tappio seitsemännessä pelissä Bostonin kanssa, niin olen ollut aika hiljaa hänen kiekkoasioistaan.”

Lue lisää: Loukkaantuneen Roope Hintzin tilalle olisi mahdollista löytää mainio korvaaja – soiton pelaajalle olisi pitänyt jo lähteä

NHL:ssä Nate Schmidt pelasi viime kaudella Winnipeg Jetsin puolustuksessa.

Schmidt on NHL:ssä erittäin pidetty pelaaja ja hänen avoin luonteensa tuli esille välittömästi myös haastattelussa. Sosiaalisena persoonana Schmidtillä oli kuitenkin edessä myös yksi tapaaminen, jota hän ei maanantain tuloksen takia odottanut erityisen suurella innolla.

”Tunnen Erikin isän Tomi Haulan myös todella hyvin ja meidän oli tarkoitus nähdä jossain vaiheessa, ehkä jo pelin jälkeen. En ole tosin tämän tuloksen takia ihan varma siitä, haluanko nähdä häntä. Varmasti sieltäkin on jotain kuittia tulossa.”

Schmidt pelaa myös samassa joukkueessa kuin honkajokinen puolustaja Ville Heinola. He olivat kauden aikana lyhyen ajan myös pakkiparina. Schmidt pelasi kaikkiaan 77 peliä tehoin 4+28. Heinolalle pelejä NHL:ssä kertyi vain 12. Niissä hän teki pisteet 0+5.

Millainen pelaaja Heinola Schmidtin mielestä on?

”Hänellä on eliittitason luistelu ja hän tulee olemaan loistava pelaaja. Hän on jo nyt pelannut hyviä otteluita, mutta tulevaisuudessa Heinola on ihan varmuudella vakituinen nimi NHL:ssä”, Schmidt sanoi.

Leijonien ja USA:n ottelussa tunnelma oli parhaimmillaan katsomossa todella hyvä. Schmidt on pelannut urallaan myös fanaattisten Vegasin ja Winnipegin kotiyleisöjen edessä.

Millainen kokemus ottelu Suomea vastaan oli vierasjoukkueessa?

”Se oli erilainen kuin mihin olen tottunut. Täällä oli esimerkiksi katsomossa paljon enemmän laulua kuin NHL:ssä. Se oli ihan hieno nähdä”, Schmidt mietti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut