Leijonilla alakuloinen MM-leirityksen päätösviikko – Ruotsi aiheutti jo neljännen peräkkäisen tappion

Joel Armia, Juho Lammikko ja Oliwer Kaski eivät saaneet tehopisteitä sunnuntaina.

Sakari Manninen teki Ruotsin verkkoon kaksi maalia.

8.5. 20:35

Tukholma, Helsinki

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue on pahimmassa tappioputkessaan sitten vuoden 2020, kun Leijonat hävisi sunnuntaina Ruotsille 3–4 ja kärsi neljännen peräkkäisen tappion. Tukholmassa pelatussa EHT-kiertueen päätöspelissä Leijonat jahtasi Ruotsia Sakari Mannisen ykkösketjun johdolla, mutta kiri jäi vajaaksi.

Ennen MM-leirityksen viimeistä viikkoa Jukka Jalosen Leijonat oli hävinnyt tällä kaudella vain Ruotsille marraskuussa Helsingissä ja vappupäivänä Ostravassa. Yhdeksästätoista ottelusta Suomi oli voittanut 17, mutta Tampereella ja Tukholmassa pelatussa EHT-turnauksessa saldo rumeni lukemiin 22 ottelua, 17 voittoa.

Alku Tukholman sunnuntai-iltapäivässä ei luvannut hyvää. Max Friberg yllätti NHL:stä saapuneen maalivahti Harri Säterin alle minuutin pelin jälkeen. Juuri ensimmäisen viisiminuuttisen täytyttyä Joakim Nordström viimeisteli Ruotsille jo 2–0-johdon. Manninen kavensi ennen erän puoliväliä. Toisessa erässä Manninen hinasi Suomen 2–2:een. Ruotsi pääsi erätauolle jälleen maalin edellä.

Kolmannessa erässä Emil Bemström teki ylivoimalla 4–2-lukemat, mutta Pesonen nosti Leijonat maalin päähän vain 12 sekuntia myöhemmin. Teemu Hartikaisen vahvan kulmapelin jälkeen Harri Pesonen sai kiekon maalin taakse ja pyöräytti pelivälineen Magnus Hellbergin selän taakse.

Valinnat edessä

Leijonat harvenivat uhkaavasti kolmannessa erässä, kun Saku Mäenalanen, Mikko Lehtonen ja Atte Ohtamaa tarvitsivat hoitotoimenpiteitä. Mäenalanen loukkasi jalkansa erän alkupuolella ja jätti pelin kesken.

Porilaisista kokoonpanossa olivat sunnuntaina Joel Armia, Juho Lammikko ja Oliwer Kaski, joista kukaan ei pisteitä saalistanut. Katsomon puolella peliä katseli lisäksi Niko Ojamäki. Heistä ainakin Armian ja Lammikon kisapaikat pitäisivät olla varmat. Kaski ja Ojamäki saanevat edelleen jännittää.

Viimeisellä leiriviikolla mukana oli vielä yli 30 pelaajaa, joista puristetaan kisajoukkue viimeistään alkuviikosta. Helsingissä ja Tampereella pelattavat MM-kilpailut käynnistyvät perjantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut