Leijonat hävisi Kari Jalosen valmentamalle Tshekille – Joel Armia syötti maalin maajoukkuedebyytissään

Ruotsin EHT-turnaus on sujunut Leijonilta heikosti. Päävalmentaja Jukka Jalonen ei silti ole huolissaan MM-kisojen alla.

Joel Armia syötti Suomen ainoan maalin ensimmäisessä ottelussaan A-maajoukkueessa.

7.5. 16:23

STT

Yksi lauantain kiinnostavimmista asioista Leijonien ottelussa oli Ässien kasvatti Joel Armian pelaaminen hänen A-maajoukkuedebyytissään. Armia kuului ottelussa Suomen parhaimmistoon ja syötti kolmannessa erässä hienolla tavalla Petrus Palmun läpiajoon, josta tämä viimeisteli Leijonien kamppailun ainoan osuman. Se ei kuitenkaan Suomea voittoon auttanut.

Armia pelasi ottelussa kolmosketjun laidalla. Ketjukavereina hänellä olivat Palmu ja Valtteri Filppula. Porilaisista mukana pelissä olivat myös kakkosketjussa hyökännyt Niko Ojamäki ja nelosketjun keskushyökkääjänä ollut Juho Lammikko.

Leijonien tuloskunto on ollut yleisesti laskeva ennen kauden toista päätapahtumaa MM-kilpailuja. Helmikuussa olympiakultaa juhlinut Leijonat hävisi lopulta Tukholmassa pelatun EHT-ottelun Tshekille maalein 1–3.

Tappio oli Leijonille kolmas putkeen. Viime sunnuntaina Ruotsi voitti Suomen Ostravassa, ja torstaina Sveitsi oli etevämpi Tampereella.

Ennen tämän viikon EHT-turnausta Ruotsi oli ainoa maa, joka oli onnistunut kauden aikana voittamaan Suomen, mutta tällä viikolla leijonankaatajien joukko on kolminkertaistunut.

"En ole huolissani yleisilmeestä, mutta aina tappiot harmittavat. Pitää miettiä, miksi hävitään”, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen ruoti TV5:llä.

Suomi on pelannut tällä kaudella 21 ottelua ja voittanut niistä komeat 17, mutta pelin takkuaminen MM-kotikisojen edellä veti Jalosen kulmat kurttuun. Ennen kevään EHT-pelejä Suomi oli hävinnyt edellisen kerran marraskuussa Helsingissä Ruotsille. Esimerkiksi Pekingin olympiajäillä Suomi ei hävinnyt kertaakaan.

"Otetaan pikkuhiljaa ennakkosuosikin paineita pois itseltä. Ei tarvitse kenenkään kuvitella, että menemme kisoissa voitosta voittoon. Tämä voi olla hyväkin, että tulee muutaman kerran pataan. Voimme syvemmin pähkäillä, mitä pitää tehdä jatkossa paremmin.”

Jalosten kaksintaistelu Karille

Entisen leijonaluotsin Kari Jalosen valmentama Tshekki iski pikamaalit toisen erän lopussa. Roman Červenka teki 1–0-johdon, ja Jiří Smejkal tuplasi lukemat vain 29 sekuntia myöhemmin.

Palmun kavennus kolmannessa erässä nosti toiveita, mutts viimeistään Jere Sallisen jäähy ja David Krejčín tyhjään maaliin iskemä täysosuma ratkaisivat pelin.

"Ei oltu parhaimmillamme koko peliä. Toinen erä oli vaatimaton, ja tuli pari lapsusta”, Jukka Jalonen viittasi takaiskumaaleihin.

"Toinen erä on ollut muutenkin viime aikoina pikkuisen haasteellinen. Pitää miettiä, miksi annamme otteen, joudumme puolustamaan ja roiskimme kiekkoa. Pitää pohtia rauhassa.”

Suomi kohtaa sunnuntaina turnausisäntä Ruotsin.

Helsingissä ja Tampereella pelattavat MM-kilpailut käynnistyvät ensi viikon perjantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut