Ässien entisen ykkösvahdin ura päättyy – ”Nyt pystyn lähtemään kaukalosta omilla ehdoillani”

Porissa läpimurtonsa tehnyt Eero Kilpeläinen ehti nousta Liigassa monen maalivahtitilaston ykkösnimeksi.

KalPan paidassa Eero Kilpeläinen lannisti monesti myös Ässät. Viime syksynä hän joutui kuitenkin kokemaan Derek Barachin neljän maalin illan.

6.5. 11:20

Ässien monivuotisen ykkösvahdin Eero Kilpeläisen ura on ohi.

Lauantaina 37 vuotta täyttävä Kilpeläinen kertoi päätöksestään viimeiseksi jääneen seuransa KalPan nettisivuilla.

Maalivahti oli Ässien sopimuspelaaja vuodet 2005–2011. Ensimmäisen kauden hän pelasi lainalla Hermeksessä, mutta sen jälkeen hän piti patapaidassa pitkään ykkösvahdin asemaa. Torjuttuja otteluita Kilpeläiselle kertyi Ässissä kaikkiaan 212.

Ässissä Eero Kilpeläisen (oik.) ura alkoi seuran hopeatunnelmissa vuonna 2006. Sopimuksen Ässien kanssa hän oli tehnyt jo vuotta aiemmin. Kevään 2006 arkistokuvassa Kilpeläisen kanssa ovat Ville Hirvonen (vas.), Toni Häppölä ja Matti Kaltiainen.

Porissa Kilpeläinen muistetaan muun muassa vahvoista otteistaan kevään 2009 karsintakurimuksessa sekä loistavasta kaudesta 2010–2011.

Ässien jälkeen Kilpeläinen pelasi Liigassa kaksi kautta Jokereissa ja kuusi kautta KalPassa. Ulkomailla hän pelasi urallaan Sveitsissä ja Ruotsissa. Suomen MM-joukkueeseen juvalaislähtöinen maalivahti kuului keväällä 2018.

Keväällä 2017 Kilpeläinen palkittiin Liigan parhaana maalivahtina.

”Nyt on hyvä aika lopettaa. Tuntuu, että olen saanut mitattua potentiaalini jääkiekkoilijana. Paljon on kaikenlaisia käänteitä mahtunut omalle uralleni ja kiitollisuus on”, Kilpeläinen totesi KalPan nettisivuilla.

”Senkin puolesta on hyvä aika jättää veskarinhommat nuoremmille, että kroppa ei ole vielä ihan romuna. Nyt pystyn lähtemään kaukalosta omilla ehdoillani.”

Liigassa Kilpeläinen pelasi kaikkiaan 13 kautta. Hän ehti torjua itsensä yhdeksi liigahistorian merkittävimmistä maalivahdeista. Kun Kilpeläinen jättää kaukalot, hän on maalivahtien tilastoykkönen Liigan nollapeleissä (56,) ja pelatuissa otteluissa (519). Myös kokoonpanossa hän on ollut useammin kuin kukaan muu maalivahti (670).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut