Suomen koeponnistus epäonnistui, mutta Valtteri Filppula uskoo, että Leijonat löytää hyvän sävelen

Sveitsi liittyi harvalukuiseen joukkoon, kun se onnistui kukistamaan Suomen.

Valtteri Filppula kuvaili Leijonien toista erää huonoksi hävityn Sveitsi-ottelun jälkeen torstaina.

5.5. 21:53

STT, Tampere

SUOMI–SVEITSI 2–3 (0–0, 0–2, 2–1)

Jääkiekon miesten EHT-turnauksen Suomi–Sveitsi-ottelun alkuun oli aikaa kymmenisen minuuttia, kun Tampereen areenan henkilökunta poisti yläkatsomoista toimittajille tarkoitettuja pöytäpaikkoja ja raivasi tilaa kiekkokansalle.

MM-kotikisojen pääareenan koeponnistus maaottelukäytössä sujui Leijonilta yhtä huonosti kuin järjestäjiltä, joten tuoreella olympiavoittajallakin riittää viilattavaa ja höylättävää. Sveitsi voitti torstai-iltana Suomen maalein 3–2 ja onnistui vasta toisena maana tällä kaudella kukistamaan Suomen.

Ruotsi oli vahvempi marraskuussa Helsingissä ja vappupäivänä Ostravassa.

”Nihkeätä pari erää. Vaikea sanoa, alkaako olla jo kisaodotusta vai mitä. Oli kuitenkin kiva päästä pelaamaan Tampereella. Loppuviikosta sitten nähdään, millainen joukkue on kisoissa”, hyökkääjä Teemu Hartikainen sanoi.

Filppula luottaa hyvän sävelen löytyvän

Osa 9 552 hengen yleisöstä jonotti vielä pääsyä katsomoihin, kun kansansuosikki Marko Anttila kampattiin kumoon. Leijonat pyöritti ylivoimaa tehottomasti kokeiluviisikoin ja hukkasi myös avauserän toisen ylivoimansa.

Sandro Aeschlimann nappasi pari maukasta torjuntaa, mutta Sveitsin maalilla kehräsi pikimmin kotikissoja kuin nälkäisiä Leijonia.

Anttilaa ronkittiin jäähyn arvoisesti toisessakin erässä, mutta keskushyökkääjät Sakari Manninen ja Valtteri Filppula eivät saaneet ylivoimapeliä rullaamaan odotetuin tuloksin.

Sveitsi rokotti armotta, kun Damien Riat ja Killian Mottet porhalsivat kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen ja yllättivät maalivahti Juho Olkinuoran. Filppulan viisikko kirjautti miinuksen.

Sveitsi ei antanut ylivoima-aikansa valua hukkaan, vaan Riat tuplasi johdon ja illan maalisaldonsa.

”Eka erä oli ok, mutta toinen oli meiltä huono. Kolmas alkoi olla paljon parempaa”, Filppula jutteli.

”Varsinkin erikoistilanteissa vaikuttaa se, ettei ole ollut hirveästi treeniaikaa. Olen luottavainen, että löytyy hyvä sävel.”

Harri Pesonen viimeisteli 1–2-kavennuksen päätöserän alussa, mutta Christoph Bertschy kasvatti jälleen karkumatkan kahteen.

Hartikaisen 2–3-maali nosti jännitettä viimeiselle kymmenminuuttiselle, mutta Hartikaisen jäähy kolmisen minuuttia ennen loppua katkaisi kirin.

Hiljainen hetki ”Idän jättiläiselle”

Jääkiekkoliitto kunnioitti keskiviikkona 80-vuotiaana kuolleen Lalli Partisen muistoa hiljaisella hetkellä ennen ottelun alkua. ”Idän jättiläinen” pelasi MM-kilpailuissa esimerkiksi 1965, jolloin Suomi isännöi upouudessa Hakametsän jäähallissa MM-kilpailuja ensimmäistä kertaa.

Tampereen areenassa ja Helsingin jäähallissa pelattavat MM-kilpailut käynnistyvät ensi viikon perjantaina. Sitä ennen Leijonat teroittaa kynsiään Tukholmassa, jossa viikonloppuna vastassa ovat Tshekki ja Ruotsi.

”Pelit käyvät vähiin ennen MM-turnausta, joten yritetään saada kaikki irti näistä”, Filppula sanoi.

Tasaviisikoin Filppula pelasi laidoillaan liigamiehet Jere Innala ja Markus Nurmi.

”Joka peliin kentät ovat vaihtuneet (leirityksen aikana), ja valmennus miettii uusia systeemejä. On hyvä, että pelaa eri jätkien kanssa, koska kokemusta uusista pelaajista voi tarvita, esimerkiksi loukkaantumisten sattuessa. Innalan ja Nurmen kanssa meni ihan ok. Kolmas erä oli siinäkin paras.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut