Jukka Jalonen sai ajatuksen kesken baari-illan – kuuntele Leijonien kisabiisi, joka jalostui valmentajan ideasta

Osmo’s Cosmos teki Leijonille kappaleen, joka julkaistiin torstaina.

Osmo’s Cosmos teki MM-kotikisoihin valmistautuville Leijonille kisabiisin, joka julkaistiin torstaina. Bändin jäsenet vasemmalta alkaen Aleksi Koukonen, Ilkka Koukonen, Pete Kiisseli, Tipe Johnson, Henkka Siira, Henkka Putto ja Ville Soininen.

5.5. 11:02

Jääkiekon MM-kotikisojen musiikkipuoli oli vahvasti Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen mielessä viime kesänä Imatralla vietetyn baari-illan aikana.

Jalonen istui iltaa glam rock -yhtye Osmo’s Cosmoksen perustajajäsenten ja kitaristien Pete Kiisselin ja Ville Soinisen seurassa, kun hän sai ajatuksen.

”Illan kuluessa Jukka heitti meille idean, että tehkää meille biisi, kun MM-kisatkin järjestetään Suomessa. No perskeles, tehhäähä myö”, Kiisseli kertoo tiedotteessa.

Jalonen vahvistaa Kiisselin tarinan todeksi.

”Siemen tälle biisille kylvettiin eräänä kesäisenä iltana, kun tavattiin bändin kanssa. Kevyt huulenheitto johti sitten siihen, että seuraavaksi tapasimme syksymmällä bändin studiolla Imatralla”, hän sanoo tiedotteessa.

Mestarivalmentaja kertoo keskustelleensa studiossa bändin sekä Leijonien general managerin eli urheilujohtajan Jere Lehtisen kanssa siitä, miten musiikki voi ladata joukkuetta ja yleisöä hyvään fiilikseen ennen ottelua, ja millaista sen pitäisi olla.

”Sitä ajatusta bändi lähti sitten toteuttamaan.”

Keskustelun tuloksena syntyi Leijonien tsemppi- ja sisääntulokappale Voimaa, joka julkaistiin torstaina. Kappaleesta on tehty myös englanninkielinen versio Power.

Lehtinen kertoo tiedotteessa olleensa iloisesti yllättynyt lopputuloksesta.

”Rokkimiehen sydäntä lämmittää biisin kova meininki, ja mielestämme biisi sopii aivan loistavasti tuomaan voimaa ja fiilistä joukkueelle sekä toivottavasti myös yleisölle.”

MM-kotikisojen kisabiisit

  • 1991: Laulavat Leijonat – Ice Hockey

  • 1997: Popeda – Mannaa mammonaa

  • 2003: Fintelligens – Kaikki peliin

  • 2012: DJ Slow feat. Splurt: Hockey Bird (in the Zone)

  • 2022: Osmo’s Cosmos – Voimaa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut