Joel Armia läpäisi lääkärintarkastuksen ja sai kehut Jukka Jaloselta: ”Katsotaan, millainen rooli keksitään hänelle”

Miro Aaltonen tuntee Joel Armian nuorten arvokilpailuista.

Joel Armia saattaa pelata Leijonissa jo tänä viikonloppuna.

3.5. 21:23

STT, Tampere

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen MM-leiriryhmään nimetty 28-vuotias hyökkääjä Joel Armia läpäisi lääkärintarkastuksen ja liittyy suunnitelman mukaan torstaina maajoukkueeseen muiden NHL-vahvistusten maalivahti Harri Säterin, puolustaja Henri Jokiharjun ja hyökkääjä Juho Lammikon tavoin.

GM Jere Lehtinen korosti tiistaina maajoukkueen mediatilaisuudessa, että kyseessä on suunnitelma. Suomi kohtaa torstaina EHT-turnauksen ottelussa Tampereella Sveitsin ja jatkaa pelejä lauantaina Tukholmassa Tshekkiä ja sunnuntaina Ruotsia vastaan. Lehtinen ja päävalmentaja Jukka Jalonen toivoisivat NHL-vahvistusten pääsevän tositoimiin viikonloppuna.

”Pitää katsoa, että aikataulut menevät hyvin. Katsomme tilanteen pelaamisen suhteen, kun olemme siellä (Tukholmassa). Ideaalitilanne olisi, että saisimme pelin alle. Turha mennä asioiden edelle”, Lehtinen sanoi.

"Hän on muuttanut pelaajaprofiiliaan"

Säteri on tuore olympiavoittaja ja Lammikko sekä Jokiharju maailmanmestareita kolmen vuoden takaa. Armia on tahkonnut NHL:ssä lähes 400 runkosarjaottelua, mutta ei ole pelannut yhtään A-maaottelua. Hän kolusi läpi ikäkausimaajoukkueet ja edusti Suomea peräti kolmissa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa.

Tampereella ja Helsingissä ensi viikolla käynnistyviin MM-kilpailuihin tähtäävä hyökkääjä Miro Aaltonen pelasi Armian kanssa kahdesti alle 20-vuotiaiden ja kerran alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa.

”Nuorempana pelasimme paljon maajoukkueissa, mutta nyt emme ole olleet yhteyksissä moneen vuoteen. Kun hän lähti Pohjois-Amerikkaan, hän oli aika taitava, mutta on muuttanut pelaajaprofiiliaan. Hän on huippupelaaja ja vahvistaa meitä panoksellaan”, Aaltonen luonnehti.

Jalonen nosti esiin Armian pitkän uran Pohjois-Amerikassa.

”Taitava kaveri, mutta rooli NHL:ssä on ollut puolustavampi. Löytyy käsiä ja hyökkäysvoimaa. Katsotaan, millainen rooli keksitään hänelle. Hän on pelannut satoja pelejä Pohjois-Amerikassa ja pelasi viime vuonna Stanley Cupin finaaleissakin”, päävalmentaja alleviivasi Montreal-hyökkääjän monipuolista taustaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut