Jääkiekkoliiton linjaus: Venäjällä ensi kaudella pelaavat eivät voi edustaa Suomea

KHL:ssä pelaaminen on aiheuttanut keskustelua maajoukkuevalintojen yhteydessä.

Mikko Lehtonen on mukana kotikisoihin tähtäävässä Leijonien joukkueessa.

2.5. 15:06

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen pelaajavalinnat aiheuttavat joka vuosi keskustelua ennen MM-kisoja, mutta tänä vuonna aiheeseen lisämausteensa on heittänyt Venäjän aloittama sota Ukrainassa.

Suurin osa suomalaispelaajista jätti KHL:n ja venäläisseuransa melko pian sotatoimien käynnistyttyä, mutta esimerkiksi Mikko Lehtonen pelasi kauden loppuun Pietarin SKA:ssa.

Iltalehti kertoi, että Lehtosta olisi uhannut kahden miljoonan euron sopimussakko, jos hän olisi lähtenyt kesken kauden.

Lehtosen valintaa Leijoniin on kritisoitu, ja etenkin Suomen jääkiekkoliiton epämääräiset perustelut valinnan taustoista herättivät ihmetystä.

Nyt liitto on kuitenkin lausunut kantansa yhdestä kriteeristä, joka pelaajien tulee täyttää.

”Suomen Jääkiekkoliiton kanta on, että Venäjällä ensi kaudella pelaavat pelaajat eivät voi pelata maajoukkueessa”, liiton tiedotteessa todetaan.

Sunnuntaina julkisuuteen nousi uutinen hyökkääjä Juha Metsolan, Jyrki Jokipakan ja Miro Aaltosen sopimuksista Avtomobilist Jekaterinburgiin ensi kaudeksi.

Leijonien general manager Jere Lehtinen kertoi, että maajoukkueen mukana nyt olevan Aaltosen tilanteesta on keskusteltu pelaajan ja tämän edustajan kanssa.

”Toisin kuin eilen uutisoitiin, Aaltonen ei ole ensi kaudella menossa Venäjälle. Hän solmi sopimuksen kaudesta 2022–23 ennen olympialaisia ja purkutoimet aloitettiin välittömästi Ukrainan sodan käynnistyttyä. Lopullinen sinetti sopimuksen purulle pitäisi olla päivien tai jopa tuntien kysymys”, Lehtinen totesi tiedotteessa.

Metsolan agentti Jarmo Kork sanoi Ylelle, ettei Metsola ole palaamassa Venäjälle.

”Sopimukset neuvotellaan hyvissä ajoin ennen kauden loppumista. En usko, että yksikään pelaaja tällaisessa tilanteessa lähtee, vaikka ovat tehneet sopimuksia”, Kork kommentoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut