Naiset eivät jakaudu enää ylempään ja alempaan jatkosarjaan – Lukko nousi muutoksen aikaan takaisin liigaan

Naisten Liigassa pelataan vastedes kymmenen joukkueen nelinkertainen sarja sen sijaan, että runkosarja jatkuisi ylemmässä ja alemmassa jatkosarjassa.

Päävalmentaja Sami Piilikankaan johdattama Lukon naisten edustusjoukkue onnistui tavoitteessaan ja nousi kauden päätteeksi takaisin Naisten Liigaan.

30.4. 16:41

Lukko ei ajaudu ensi kaudella ylempään tai alempaan jatkosarjaan, kun se palaa takaisin jääkiekon Naisten Liigaan yhden vuoden tauon jälkeen.

Syy tähän on se, että Naisten Liigan sarjajärjestelmä muuttuu.

Jatkossa sarja pelataan nelinkertaisena niin, että kahdeksan parasta etenee suoraan pudotuspeleihin ja kaksi kehnointa joutuu puolustamaan sarjapaikkaansa keväällä.

”Esityksen olivat tehneet Naisten Liigan johtoryhmä sekä urheilutiimi”, Jääkiekkoliitto kertoo verkkosivuillaan.

Aiemmin ylemmän jatkosarjan kuusi joukkuetta olivat automaattisesti pudotuspeleissä, mutta sinne nousi kaksi myös alemmasta jatkosarjasta, johon pääsi myös Naisten Mestiksen parhaimmat joukkueet.

Lukko selvitti tiensä takaisin Naisten Liigaan karsintasarjassa, jonka voitti Rovaniemen Kiekko. Sarjan kolmanneksi sijoittunut Sport ja neljänneksi eli viimeiseksi jäänyt APV jäivät Naisten Liigan ulkopuolelle.

”Olen tosi ylpeä tästä joukkueesta ja siitä, kuinka sitoutuneita he ovat olleet tekemiseemme ja kuinka paljon he ovat laittaneet itseään likoon, jotta Lukon naiset kehittyvät ja pärjäävät”, päävalmentaja Sami Piilikangas sanoi Lukon verkkosivuilla kauden viimeisen pelin jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut