Ruotsalaiset ulos Ässistä – pettymykseksi jääneiden pelaajien sopimukset purettu

Albin Eriksson ja Jacob Andersson eivät jatka Porissa.

Jacob Andersson oli vaikeuksissa mestarijoukkue Tapparaa vastaan.

29.4. 11:53

Pori

Ässät tiedotti purkaneensa ruotsalaisvahvistusten Albin Erikssonin ja Jacob Anderssonin ensi kauden sopimukset.

Suuri yllätys ratkaisu ei ollut, sillä molemmat pelaajat jäivät pettymykseksi.

Dallasin varaaman Erikssonin Pata hankki kahden vuoden sopimuksella. Ässien toiveissa oli kehitys, jolla hyökkääjä olisi saanut NHL-sopimuksen. Siinä tapauksessa NHL-korvaukset olisivat tulleet Poriin.

Eriksson, 21, jäi kuitenkin pieneen rooliin ja välillä kokoonpanon ulkopuolelle. Vaikka hän paransi loppua kohti, sellaista kehitystä ei ollut nähtävissä, että hänestä olisi kasvanut Ässille vahvistus tai että hän olisi ollut menossa kohti NHL:ää.

Albin Eriksson teki hyvästä laukauksestaan huolimatta vain neljä maalia.

Kookas laitahyökkääjä teki 34 otteluun tehot 4+5=9. Välillä hän kävi neljän ottelun lainalla Ilveksessä, jossa mies teki yhden maalin.

Anderssonin Ässät hankki puolestaan johtavaksi kiekolliseksi puolustajaksi. Hän aloitti ykkösparissa, mutta rooli pieneni kauden edetessä. Maalitiliä Andersson ei avannut. 20 syöttöpisteestä suurin osa tuli kakkossyötöistä. Lisäksi ruotsalainen oli omalla alueella vaikeuksissa.

”Erikssonille emme oikein löytäneet mielekästä roolia ensi kauden joukkueesta. Andersson puolestaan oli sopimuksen purussa itse aktiivinen, ja hän halusi takaisin kotiin henkilökohtaisista syistä”, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula totesi tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut