Ässistä Lukkoon lähtenyt valmentaja ryöpytti porilaisseuraa – Pata yllättyi avautumisesta

Iiro Vehmanen koki, ettei hänen työtään arvostettu Ässissä.

Iiro Vehmanen siirtyi Ässien junioreista Lukon junioreihin. Hän antoi Länsi-Suomelle haastattelun, jonka syytökset yllättivät porilaisseuran.

29.4. 12:10

Pori, Rauma

Ässien alle 20-vuotiaiden apuvalmentajana toiminut Iiro Vehmanen siirtyi ensi kaudeksi Lukon alle 18-vuotiaiden apuvalmentajaksi.

Feraa ja Pesäkarhuja peliurallaan edustaneen ex-pesäpalloilija Emmi Kaupinharjun kanssa Raumalla avoliitossa elävä Vehmanen kertoi Länsi-Suomen haastattelussa siviilisyiden olleen asia hänen päätöksessään, mutta samalla hän kertoi, ettei saanut Ässissä arvostusta.

"Porissa puhutaan paljon arvoista, Ässien arvoista. Olen Isonmäen seisomakatsomon kasvatti, ja luulin ymmärtäneeni ne arvot. Jotenkin ne arvot ovat näköjään muuttuneet. Ne eivät olleet samat", Vehmanen totesi Länsi-Suomen haastattelussa.

Vehmanen kertoi pettyneensä erityisesti tapaan, jolla jatkosopimuskeskustelut käytiin. Valmentajan mukaan hänelle oli ilmoitettu tietty henkilö, jolla oli valtuudet vastata sopimuksen sisällöstä. Länsi-Suomen mukaan Vehmanen pyysi erikseen kolmesti, että kyseisen henkilön on oltava paikalla, kun sopimuksesta keskustellaan. Näin ei tapahtunut.

”Koen, että arvostus mun tekemääni työtä kohtaan oli täysi nolla. Silloin on parempi olla jossain muualla”, Vehmanen totesi haastattelussa.

Artikkelissa ei kerrota, kuka Vehmasen kertoma ”tietty henkilö” oli. Käytännössä kyse oli kehitysjohtaja Tommi Kerttulasta.

Satakunnan Kansa tavoitti Kerttulan viestillä. ”Aika puskista ammutaan”, kehitysjohtaja vastasi ja pyysi kysymään asiasta valmennuspäällikkö Jaakko Välimaalta.

Ässien U20-joukkueen valmentajien rekrytointi kuuluu Välimaan tehtäviin. Juuri hänen kanssaan Vehmanen kävi kaikki ässäneuvottelunsa. Valmennuspäällikkö totesi yllättyneensä valmentajan avautumisesta.

”En kuitenkaan halua käydä tätä keskustelua julkisesti”, Välimaa totesi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut