Pikkuleijonien Joakim Kemell porskuttaa jälleen täysillä: ”Aina pitää tehdä, kun läpi pääsee”

Alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue kiri MM-välieriin Kanadan kustannuksella.

28.4. 20:01

Kaufbeuren/Helsinki

Jääkiekkohyökkääjä Joakim Kemell säväytti Liigan syyskaudella, mutta loukkaantumisen jälkeen tehovire hyytyi. Kevättä kohti meno koheni, ja torstaina alle 18-vuotiaiden MM-kilpailujen puolivälierässä Kemell painoi nimensä paksulla musteella NHL-seurojen kykyjenetsijöiden papereihin.

Hän viimeisteli avauserässä kaksi ylivoimamaalia ja ratkaisi Suomelle 6–5-jatkoaikavoiton Kanadasta. Suomi ei johtanut missään vaiheessa vaan varmisti välieräpaikan Kemellin tehoilla sekä kolmannen erän lopun nousulla.

”Osittain oli vaikeita paikkoja, mutta selvisimme niistä ja pystyimme hyvin kääntämään pelin voitoksi”, Kemell jutteli puhelimitse STT:lle loppulenkin jälkeen.

Ratkaisumaalissa hän riisti kiekon ja karkasi läpiajoon. Kylmäpäinen ratkaisu jätti Kanadan maalivahti Reid Dyckin voimattomaksi.

”Ei siinä paljon ehtinyt miettiä. Aina pitää tehdä, kun läpi pääsee”, kolmannen erän alussa Dyckin nollaamaksi joutunut Kemell sanoi.

Oliko uran makein maali?

”Ainakin yksi hienoimmista kokemuksista. Vanhemmat olivat katsomassa. Ehkäpä vielä hienommalta tuntui tehdä maali joukkueen ja koko yleisön edessä.”

Päätöserässä tasoihin

Avauserän takaiskut Kemell kuittasi sukkelasti, mutta toisen erän alussa Kanada teki puolen minuutin välein 4–2-johdon.

”Jokainen tietää, mistä tunnelma puolivälierään tulee. Voitolla taivas on auki ja mahdollisuudet loppuun saakka. Tappiolla pakataan kassit ja lähdetään himaan. Koko kauden teema on ollut paineiden hyödyntäminen ja niistä nauttiminen”, päävalmentaja Mika Marttila kertasi.

Kanadan alivoimamaali 5–3:een satutti päätöserän alussa. Sitten esiin astuivat Aleksanteri Kaskimäki ja Kasper Halttunen, jotka hilasivat Pikkuleijonat tasoihin.

Kemell ratkaisi jatkoajan ensimmäisellä minuutilla ja antoi näytteen siitä, miten peli rullasi jo syksyllä.

”Auttaa paljon itseluottamusta, kun pääsee samaan vauhtiin, missä olen ollutkin.”

Keskiviikkona 18 vuotta täyttäneeltä hyökkääjältä jäi väliin yksi alkusarjaottelu, mutta nyt hän vakuuttaa olevansa täydessä iskussa. Välierä pelataan lauantaina Landshutissa.

”Pääsen täysillä porskuttamaan.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut