Lauri Marjamäki jatkaa Kärppien päävalmentajana – Ässien entinen ykkössentteri siirtyy Ouluun

Kärpät julkisti myös muun muassa MM-hopeamitalisti Peter Tiivolan tulon seuraan.

Lauri Marjamäki voitti Kärpissä Suomen mestaruuden vuosina 2014 ja 2015.

27.4. 18:32

Oulu

Lauri Marjamäki, 44, on tehnyt kahden kauden jatkosopimuksen Oulun Kärppien päävalmentajana. Marjamäki valmensi Kärppiä 2013–2016 ja kuluneen kevään. Marjamäen valmennuksessa Kärpät voitti Suomen mestaruuden vuosina 2014 ja 2015. Kärpistä Marjamäki siirtyi Leijonien päävalmentajaksi ja edelleen KHL-seura Jokereihin.

Jokerien kausi keskeytyi helmikuun lopulla, minkä jälkeen Marjamäki siirtyi loppukauden sopimuksella Kärppiin.

”Teen kaikkeni, että välittäminen ja intohimo näkyvät meistä joka päivä. Haluan osaltani auttaa Kärpät takaisin sinne, mihin se kuuluu”, Marjamäki sanoi Kärppien tiedotteessa.

Kärpät julkisti useita pelaajasopimuksia, joista nimekkäimpiä ovat keskushyökkääjä Joonas Kemppaisen ja hyökkääjä Peter Tiivolan saapumiset oululaisseuraan sekä ruotsalaishyökkääjä Petter Emanuelssonin jatkosopimus.

Peter Tiivola kiekkoili päättyneellä kaudella Latviassa Riian Dinamossa.

Tiivola, 26, pelasi kaudet 2018–2021 Ässissä. Päättyneellä kaudella hän edusti Riian Dinamoa, ja 32 KHL-ottelussa syntyivät tehot 4+3. Aika Latviassa oli Tiivolalle vaikea, sillä hän sairasti koronan kaksi kertaa, ja tauko peleistä venyi lopulta kahteen kuukauteen.

Leijonien MM-hopeajoukkueessa 2021 olleen Tiivolan sopimus Kärppien kanssa ulottuu kevääseen 2024.

Kärpissä aikoinaan kaksi Suomen mestaruutta voittanut Kemppainen pelasi kolme viime kautta SKA:ssa. Sitä ennen hän edusti KHL:ssä Sibir Novosibirskiä ja Salavat Julajev Ufaa. Kemppaisella on NHL-kokemusta Boston Bruinsista.

Kauden mittaisen sopimuksen Kärppien kanssa tehnyt Kemppainen on edustanut Leijonia MM-kisoissa 2015 ja 2017 sekä Pyeongchangin olympialaisissa 2018.

Kärpät ilmoitti myös Jaakko Niskalan, Ville Heikkalan ja Arttu Hyryn jatkosopimuksista. Kärppien liigakausi päättyi puolivälierissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut