Haulan rankkari hämmensi vastustajan maalivahdin ja sai joukkuekaverit nauramaan – kaksi osumaa viimeistellyt porilainen jatkoi vahvaa kauttaan

Nashvillen Granlund iski syöttäjänä hattutempun - Minnesota vei vierasvoiton.

Erik Haula luisteli ensin kiekon ohi, mutta onnekseen hän ei koskenut mailallaan pelivälineeseen.

25.4. 9:40

Montreal/Helsinki

Yhdysvalloissa jääkiekon NHL:ssä Boston Bruinsin Erik Haula laukoi kaksi maalia, kun joukkue vieraili Montreal Canadiensin kotikaukalossa. Bostonille irtosi ottelussa voitto maalein 5–3.

Haula pääsi heiluttamaan Montrealin verkkoa ensimmäisen kerran aloituserän lopulla rangaistuslaukauksesta. Samalla suomalainen vei Bostonin 2–0-johtoon.

Haulan rankkari oli luku sinänsä. Se tuomittiin hänelle, kun Montrealin Mike Hoffman roikkui läpiajoon sännänneessä suomalaisessa sääntöjen vastaisesti.

Kun Haula lähti rankkariyritykseensä, hän pyyhkäisi jäähileet kiekon päältä ja joutui hakemaan pelivälineen mailansa lapaan uudelleen. Montrealin maalivahdin Sam Montembeaultin Haula sitten harhautti tyylikkäästi laukomalla kiekon oikeaan alanurkkaan.

"En ymmärtänyt yhtään, mitä tapahtui. Outo tapaus, mutta minun olisi pitänyt pystyä torjumaan”, Montembeault harmitteli NHL:n verkkosivuilla.

Katso Haulan rankkarimaali alla olevasta twiitistä:

Haulan joukkuekaverille Brad Marchandille kävi kaksi vuotta sitten samankaltainen tilanne. Erona oli vain se, että Marchand osui kiekkoon, joten hänen yrityksensä meni siinä. Koska Haula ei koskenut kiekkoa, hän sai napata sen uudelleen mukaansa.

”Marchy olisi halunnut minun koskevan kiekkoon, koska hän on tehnyt niin aiemmin itse, eikä siten olisi ollut ainoa. Onneksi minulle ei käynyt niin ja pääsin tekemään maalin. Paljon me nauroimme”, Haula kertoi pelin jälkeen.

Toisen erän alussa Montreal sai kavennusosuman, mutta pian Haula onnistui maalinteossa uudelleen. Erän päätteeksi Bruins oli jo 4–1-johdossa.

Katso Haulan toinen maali alla olevasta twiitistä:

Kahden maalin peli jatkoi Haulan vahvaa kautta. Hyvän roolin Bostonista saaneella porilaisella on kasassa tehot 17+26=43. Tehokkaamman NHL-kauden hän on pelannut vain Vegasissa 2017–2018, jolloin tuloksena oli tehot 29+26=55.

Päätöserässä Montreal onnistui tekemään kaksi maalia, mutta se ei riittänyt joukkueelle. Boston teki tyhjään häkkiin vielä viimeisen maalinsa juuri ennen pelin päättymistä.

Voitto oli Bostonille neljäs viidessä viime ottelussa. Montreal on hävinnyt yhdeksän peliä peräjälkeen.

Tampa Bay näpäytti Floridaa

Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers kaatui viime kaudella mestaruutta juhlineen Tampa Bay Lightningin käsittelyssä. Tampa Bay vei ottelusta vierasvoiton maalein 8–4.

Lightning avasi maalisaldonsa, kun peliaikaa oli kulunut alle kolme minuuttia. Panthers tuli tasoihin neljännen minuutin jälkeen. Tasoitusmaalia oli mukana syöttämässä Anton Lundell.

Maalikarkelot alkoivat aloituserässä, joka lopulta päättyi Tampa Bayn 3–2-johtoon. Lightning vahvisti asemiaan entisestään tekemällä kaksi maalia toisessa erässä, kun Panthers sai vyölleen vain yhden maalin.

Päätöserässä tampalaiset mätkivät vielä kolme maalia lisää Panthersin tyytyessä yhteen.

Suomalaisista Barkov vietti pelissä kahdesti aikaa jäähypenkillä. Ensimmäisen kerran Barkovin vei jäähylle aloituserän kampitus. Toisessa erässä suomalaista rangaistiin koukkaamisesta.

Myös Floridan Eetu Luostarinen vieraili rangaistusaitiossa. Luostarista rangaistiin aloituserän kampituksesta.

Tampa Bay näpäytti Floridaa päättämällä Panthersin 13 voittopelin putken.

Mikael Granlund syötti kolme maalia, kun hänen joukkueensa Nashville Predators hävisi kotijäällään Minnesotalle jatkoajalla 4–5. Yhden pisteen mukaansa saanut Nashville kamppailee Dallasin kanssa liigan länsilohkon viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut