Pata palkkasi tilastoanalyytikon – ”Tavoitteenani on auttaa Ässiä löytämään sellaiset pelaajat, joilla joukkue nousee takaisin varteenotettavaksi menestyväksi joukkueeksi”

Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttulan mukaan Ässät haluaa käyttää resursseja datan ja digitaalisten työkalujen hyödyntämiseen.

Miika Arponen on aina tykännyt tilastoista.

13.4. 16:12 | Päivitetty 13.4. 18:12

Pori

Ässät palkkasi ilastoanalyytikon. Hän on 1+1 mallisella sopimuksella Ässiin porilaisseuraan siirtyvä tamperelainen Miika Arponen.

Arponen on kokenut ohjelmistosuunnittelija ja hänellä on muutenkin paljon kokemusta jääkiekkomaailmasta esimerkiksi urheilutoimittajana.

Arponen on toiminut myös Salibandyliiton ja F-liigan tulospalveluiden pääkehittäjänä. Lisäksi Arponen on vuosien varrella tuottanut yksittäisiä pelaajien tarkkailuun liittyviä raportteja NHL-seuroille.

”Miika Arposen liittyminen Ässiin on strategiamme mukainen investointi tulevaisuuteen. Haluamme panostaa datan ja digitaalisten työkalujen hyödyntämiseen mitä tulee pelin ja pelaajien kehittämiseen, seurantaan ja rekrytointiin. Jatkossa hyödynnämme tilastoanalyyseja ja tuomme dataa päätöksenteon tueksi. Miika tulee tuottamaan ja jalostamaan meille dataa erilaisista tietokannoista”, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi seuran tiedotteessa.

”Olemme tehneet jo kauden 2021-2022 aikana yhteistyötä Miikan kanssa. Olemme kuluneen kauden aikana yhdessä Liiga-joukkueen ja kilpaikäluokkien valmennuksen sekä valmennuspäälliköiden kanssa pohtineet erilaisia mittareita ja miten pelidataa voitaisiin hyödyntää toiminnassamme aina U16-joukkueista ylöspäin.”

Arponen on itse innokas hyppäämään mukaan Ässiin.

”Tartun innolla Ässien tarjoamaan mahdollisuuteen ja pidän todella hienona asiana, että Ässät haluaa panostaa datan ja digitaalisten työkalujen hyödyntämiseen. Tavoitteenani on auttaa Ässiä löytämään sellaiset pelaajat, joilla joukkue nousee takaisin varteenotettavaksi menestyväksi joukkueeksi”, Miika Arponen kommentoi seuran tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut