Mikael Pyyhtiä ratkaisi jatkoerässä voiton TPS:lle – Tapparalla iso askel kohti finaaleja, kun KooKoo kaatui

KooKoolta loppuvat pian puolustajat, Ilves puolestaan ei pärjää tasakentällisin.

TPS sai juhlia tiistaina Ilveksen kustannuksella. Turkulaiset johtavat nyt sarjaa voitoin 2–1.

12.4. 21:55

Helsinki

Tampereen Tappara on voittanut Kouvolan KooKoon maalein 5–1 jääkiekon Liigan neljännessä välierässä. Hyökkääjä Joona Luoto oli Tapparan tehomies kolmella täysosumallaan. Hän viimeisteli toisessa erässä ottelun avausmaalin ja kolmannessa erässä 3–1- sekä 5–1-osumat.

”Ei tule mieleen, koska viimeksi tein hattutempun. Emme saa nyt ihan parasta itsestämme irti pelien alkuun, ja tehdään ottelu siksi vaikeaksi. Siihen pitää keksiä jotain”, Luoto mietti.

Toni Suuronen viimeisteli KooKoon tasoituksen nopeasti Luodon ensimmäisen maalin jälkeen, mutta Veli-Matti Savinaisen 2–1-maali toisen erän viimeisellä minuutilla syntyi Tapparan kannalta hyvään aikaan.

Tamperelaisten avainpelaajiin lukeutui myös maalivahti Christian Heljanko, joka torjui 21 laukausta. KooKoon Nick Malik venyi kiekon eteen 25 kertaa ja antautui neljästi. Luoto teki viimeisen täysosumansa tyhjään maaliin.

”Vain voitoilla on nyt merkitystä. Tuntuu henkilökohtaisesti, että vähän kaikki vetoni menevät tällä hetkellä maaliin”, Luoto sanoi.

KooKoo koki jälleen kovia, kun tärkeä puolustaja Eero Teräväinen loukkaantui törmättyään maaliin yrittäessään estää Tapparan avausosumaa.

”Pakit rupeavat loppumaan. Hyvän alun jälkeen yritimme hieman liian vaikeaa Tapparan avausmaalissa”, KooKoo-luotsi Olli Salo kuittasi.

Tappara johtaa sarjaa voitoin 3–1 ja voi varmistaa loppuottelupaikan torstaina kotikaukalossaan.

TPS puolestaan iski oman kiilansa tamperelaisten unelmafinaalitoiveille. Turkulaiset voittivat Tampereen Ilveksen vieraskentällä 3–2. Mikael Pyyhtiä viimeisteli voittomaalin ensimmäisen jatkoerässä. Ratkaisua edelsi Ilveksen vahva hallintajakso, jonka päätteeksi Pyyhtiä pääsi läpiajoon ja upotti kiekon maalivahti Marek Langhamerin selän taakse.

”Kyllä se taisi olla uran tärkein maali. Oli hienoa hiljentää areena ja mennä sarjassa 2–1-johtoon”, Pyyhtiä iloitsi C Moren haastattelussa ottelun jälkeen.

Varsinaisella peliajalla Ilves karkasi kaksi kertaa johtoasemaan, mutta ensin Eemil Viro ja sitten Johan Ivarsson viimeisteli turkulaisvieraille pikatasoitukset.

Huomioitavaa on, että välieräsarjassa TPS on edellä tasakentällisin tehdyissä maaleissa peräti 11–1. Tiistainakin joukkue teki kaikki maalinsa tasakentällisin, kun Ilveksen molemmat syntyivät ylivoimalla.

Joukkueet kohtaavat uudestaan jo keskiviikkona Turussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut