Ässät vahvisti odotetun sopimuksen: Jesse Joensuu palaa kotiin

Porilainen teki kasvattajaseuransa kanssa kahden vuoden sopimuksen.

Jesse Joensuu pelaa seuraavat kaksi kautta Ässissä.

8.4. 12:01

Pori

Jesse Joensuu ei ole koskaan jättänyt epäselväksi haluaan palata kansainvälisen kierroksensa jälkeen Ässiin. Nyt kotiinpaluun aika on koittanut.

Ässät vahvisti Joensuun odotetun ja jo yleisessä tiedossa olleen sopimuksen. Kokenut hyökkääjä palaa Poriin kahden vuoden sopimuksella.

”Kun aikaa kului, jossain vaiheessa ymmärsin, että kaikki eivät saa mahdollisuutta tulla takaisin omaan joukkueeseen. Tämä on ainoa paikka, jonne halusin tulla. Tämä merkkaa minulle valtavasti”, Joensuu sanoi Ässien tiedotteessa.

"Tuon joukkueeseen aggressiivista peliä, sitoutumista ja läsnäoloa. Tuon patasydäntä ja ässäläisyyttä koppiin ja koko organisaatioon.”

Joensuu, 34, pelasi seitsemän viime kautta KHL-seura Jokereissa. Kun Jokerit päätti KHL-taipaleensa Venäjän hyökättyä Ukrainaan, Joensuu muutti perheineen takaisin Poriin. Ässien kanssa hän oli tehnyt kahden vuoden sopimuksen jo hyvissä ajoin ennen paluumuuttoaan.

Patapaidassa Joensuu on nähty viimeksi kaudella 2012–2013. NHL:ssä oli silloin työsulku, jonka aikana voimahyökkääjä pelasi Ässissä 24 ottelua tehoin 11+14=25. Joensuun edellinen kokonainen kausi Porissa on 2007–2008, jolloin hän oli tehoin 17+18=35 joukkueen tehokkain pelaaja.

Joensuu pelasi edellisen kerran patapaidassa syksyllä 2012.

Vain 15-vuotiaana Ässien liigajoukkueessa debytoinut Joensuu on tehnyt pitkän kansainvälisen uran. NHL:ssä pelejä kertyi NY Islandersin ja Edmonton Oilersin riveissä yhteensä 129. Puoli kautta hän pelasi Sveitsissä ja yhden Ruotsissa ja lopulta siis seitsemän kautta KHL:ssä.

Vuonna 2011 Joensuu kuului Leijonien MM-kultamiehistöön varamiehen roolissa. Kaukalossa porilainen nähtiin MM-kotikisoissa vuonna 2012.

Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kertoi seuran tiedotteessa tavanneensa Joensuun ensimmäisen kerran reilu vuosi sitten. Sen jälkeen keskustelut syventyivät, ja Kerttula vakuuttui siitä, mitä pelaaja voi Ässiin tuoda.

”Kaikki se mitä hän on käynyt urallaan läpi, kohdannut erilaisuutta, millä intohimolla hän puhuu syntymäkaupungistaan, tuo perheensä kotiin monien maailmalla vietettyjen vuosien jälkeen, saa minut vakuuttuneeksi, että jääkiekossa tai ammattiurheilussa ylipäätään on kysymys paljon muustakin kuin maineesta, rahasta tai mestaruuksista.”

”Jessen kohdalla kysymys on todennäköisesti välittämisestä, henkisistä siteistä, terveestä ylpeydestä, intohimosta, veljeydestä, heittäytymisestä ja monesta muustakin tekijästä, jonka päälle on aina parempi rakentaa jotain kestävää”, Kerttula hehkutti tiedotteessa.

Kehitysjohtajan mielestä Joensuun paluussa on kyse niistä asioista, joita Ässien kannatuslaulun Isomäen Legendan sanoissa kerrotaan. Hän uskoo paluumuuttajan olevan roolimalli koko Ässien yhteisölle.

"Jesse on iso persoona, vuosien ja maailman hioma persoona sekä johtaja. On hieno nähdä se intohimo, jolla hän tarttuu harjoitteluun ja pitää vaatimustason korkealla.”

"Hän on luonnollisesti iso osa ensi kauden joukkuetta ja Ässien uutta nousua. Uskon, että Jesse tuo Ässät lähemmäs porilaisia.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut