Katso video Ässien suunnitelmista: Pelaajabudjettiin viidessä vuodessa lähes miljoonan euron nousu, peliin tunnetta, organisaatio yhdessä top 3 -tasolle

Ässät julkaisi urheilustrategiansa vuosille 2022–2025.

Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula esitteli seuran uutta strategiaa. Sen mukaan nyt on aika satsata liigajoukkueeseen.

7.4. 11:02 | Päivitetty 7.4. 12:35

Pori

Liigassa jumboksi jääneen Ässien katse on siirtynyt tulevaisuuteen. Seura julkaisi torstaina uuden urheilustrategiansa vuosille 2022–2025.

Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula esitteli strategian seuran Youtube-kanavalla. Voit katsoa videon tästä:

Johtamista yliopistossa opiskellut kehitysjohtaja kertoi haastatelleensa 23–24 ässäihmistä. Kerttula teki lopputyönään Ässille strategiatyömallin, jonka pohjalta nyt julkaistua strategiaa alettiin työstää.

”Tämä on lähtenyt koko ajan alhaalta ylös, ihmiset on osallistettu työhön mukaan. Tämä ei ole ylätason strategia, ei minun strategiani, vaan kaikkien ässäläisten strategia”, Kerttula vakuutti.

Videolla ääneen pääsivät myös valmennuspäällikkö Jaakko Välimaa ja päävalmentaja Karri Kivi.

Monipuolinen ja kattava strategia sisältää myös konkreettisia tavoitteita. Pelaajabudjetissa katseet yltävät pidemmällekin kuin vuoteen 2025. Ässien tavoitteen mukaan pelaajabudjetti nousee portaittain niin, että se lähestyy 2,5 miljoonaa euroa kaudella 2026–2027.

”Koronavuosina olemme satsanneet paljon junioripuolelle. Nyt on aika satsata liigajoukkueeseen. Olemme siihen valmiita”, Kerttula sanoi.

Ässillä on ollut yli kahden miljoonan euron pelaajabudjetteja, mutta talous- ja koronavaikeudet ovat pudottaneet summia viime vuosina sarjan pohjille. Päättyneellä kaudella Ässien pelaajabudjetti oli noin 1,55 miljoonaa euroa, joten suunnitelmien mukaan viidessä vuodessa tulee lähes miljoonan euron nousu.

Ensi kaudeksi Ässät aikoo nostaa pelaajabudjettiaan noin 300 000 eurolla. Ensimmäisen uuden pelaajasopimuksensa seura julkaisee perjantaina.

Ässien strategiaan kuuluu myös se, että juniorimäärät kasvavat ja kasvatustyö tuo tulosta. Pata haluaa, että edustusjoukkueessa on jatkossakin vähintään kolmasosa porilaiskasvatteja. Lisäksi seura kirjasi tavoitteeksi saada viidessä vuodessa NHL-korvauksia 1,2 miljoonaa euroa. Maailman huippusarjoissa pitäisi puolestaan olla vuonna 2030 kolmekymmentä ”ässälähettilästä”.

Porilaisten pelaamiseen niin Kerttula kuin Kivikin haluavat tunnetta, aloitteellisuutta ja aktiivisuutta. Kerttula korosti, ettei Ässät hae sattumamenestystä, vaan seura haluaa vakiinnuttaa niin resurssinsa kuin tuloksensa kahdeksan parhaan joukkoon. Junioripuolesta vastaavan Ässät ry halutaan hilata toiminnaltaan maan viiden parhaan seuran joukkoon.

”Kun nämä laitetaan yhteen, olemme yhdessä top 3 -organisaatio.”

Porin Ässät ry on HC Ässät Pori Oy:n pääomistaja. Yhtiön omistajuuskysymys on ollut viime kuukausina yksi seuran puheenaiheista. Strategiassa omistajuuteen otetaan kantaa vain sanoilla ”omistus porilainen”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut